Siyaset Akademisi eğitimleri başladı

AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından yürütülen ve Konya İl Başkanlığı'nca koordine edilen Siyaset Akademisi 2011 Yılı 10. dönem eğitimleri başladı
AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından yürütülen ve Konya İl Başkanlığı'nca koordine edilen Siyaset Akademisi 2011 Yılı 10. dönem eğitimleri başladı.
Siyaset Akademisi'nin Alaeddin Keykubat Konferans Salonu'ndaki açılış programına AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 23. Dönem AK Parti Konya Milletvekilleri Hasan Angı, Ali Öztürk ve Muharrem Candan'ın yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, merkez ve taşra ilçe ile belde belediye başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri ile kursiyerler katıldı. AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Türkiye'de siyasetin arttırılması noktasında AK Parti Genel Merkezi AR-GE Başkanlığı tarafından Ocak 2008'den bu yana yürütülen Siyaset Akademisi eğitimlerinin çok önemli olduğunu dile getirerek, "Siyaset Akademisi ile bugüne kadar Türkiye genelinde 35 binin üzerinde kişiye eğitim verildi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Siyaset Akademisi'nde Türkiye'nin Siyasi ve İdari Yapısı, Türkiye Siyaset Tarihi, Demokrasi Kültürü, Siyasal Etik, Temel Siyasal Kavramlar, Medya ve Siyaset, Siyasal İletişim ile Türkiye Ekonomisi ve daha birçok konu ele alınacak" dedi.
23. Dönem AK Parti Konya Milletvekilleri adına bir konuşma yapan Hasan Angı da, AK Parti'nin Türkiye'ye büyük hizmetlerde bulunduğunu dile getirdi. Angı; “10 yılda ekonomide, siyasette, sosyal hayatta ve daha birçok alanda çok şey değişti. AK Parti'nin yaptığı hizmetlerle Türkiye dünyanın sayılı gözde ülkelerinden biri oldu. Bu tabii ki başta sayın başbakanımız olmak üzere tüm AK Parti kadroları ve sizler sayesinde oldu” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, siyasete nasıl hazırlanılacağı, nasıl girileceği ve belediyecilik hizmetleri konusunda katılımcılarla deneyimlerini; “Deneyim Paylaşımı” başlıklı sunumunda ele alarak, "Siyasette en önemli ders, görevi bıraktıktan sonra bile sevildiğini ve alkışladığını görmektir. Geçmişte makamlarının peşine düşen insanlar, bugün kaybolup gitti. Siyasetin içinde olmak, siyaseti bilmek sadece yönetmeyle alakalı değildir. İletişim kurmak hayatın her safhasında önemli bir unsurdur" diye konuştu.
Dersin sonunda Siyaset Akademisi'nin 9. Dönemi'nde eğitim alan kursiyerlere başarı ve katılım sertifikaları verildi ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri