Siyasal buluşmaları Bozkır'da gerçekleşti

Siyasal Vakfı bünyesinde Konya Grubu'nun düzenediği 24.Siyasal Buluşmaları sohbetleri Bozkır'da gerçekleşti. Grup Başkanı Ömer Tokgöz, amaçlarının birlik ve beraberliği pekiştirmek olduğunu söyledi

Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk’ün ev sahipliği yaptığı programda Bozkır Belediye Başkanı İbrahin Gün Konya Grubu üyeleri ve mensuplarına Bozkır tanıtıldı ve Bozkır'da yürütülen yatırımlar ve çalışmalar hakkında brifing verilerek doğal ve tarihi güzelliklerin yerinde tanıtımı ve gezilmesi şeklinde bir günlük program gerçekleştirdi. Kendisi de İstanbul Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk Siyasal mezunu olamnın bir ayrıcalık ve sorumluluk olduğunu, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Konya grubu üyelerini ve fakülte arkadaşlarını Bozkırda misafir ederken programa iştirak eden Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır Jandarma İlçe Komutanı Yüzbaşı Özgür Can ile birlikte İÜSBF Konya Grubu üyelerini ve ailelerini Bozkır Belediye binasında karşıladı.

24. SİYASAL BULUŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bozkır ilçesine özgü otantik serpme kahvaltı ürünleri ve çay sohbeti ile başlayan programın ikinci evresinde Bozkır hakkında yapılacak brifingi almak üzere konferans salonuna geçildi. Grup Başkanı Ömer Tokgöz bir selamlama konuşması yaparak, 2008 yılından bugüne 24.kez “Siyasal Buluşmaları” sohbet programında bir araya gelen siyasal mezunlarına hoş geldiniz diyerek yapılan çalışmalar konusunda ve 2019 yılında planlanan faaliyetler ve etkinlik bütçesi hakkında bilgilendirme yaptı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti, Konya, Karaman ve İstanbul’dan gelen Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunları brifing öncesi tanışma ve kısa sohbet yaptı. Yıllardır aktif yerel siyasetin ve demokratik hayatın başarılı bir ismi olan Bozkır Belediye başkanı İbrahim Gün tarafından verilen brifingte Bozkırda 2014 yılından itibaren yapılan Gençlik merkezi, Kapalı pazar yeri inşaatı, Çarşamba çayı regreasyon ve kanyon gezinti alanı, halı sahalar, Kapalı spor sahası, Bozkır Kent konağı, Tarihi çeşme,Kent meydanı ve tarihi köprülerin restorasyonu ve Kent müzesi kurma kapsamında yapılan onlarca çalışmalar, yatırımlar, sosyal faaliyetler ile Bozkırın doğal ve tarihi güzellikleri hakkında İÜSBF Konya grubunun üyeleri ayrıntılı bilgi aldılar.

BOZKIR'IN GÜZELLİKLERİ GEZİLDİ

Konya Grubu Başkanı Ömer Tokgöz ve Grup Mali Koordinatörü Bilal Göksu tarafından Bozkır kaymakamı ve Bozkır Belediye Başkanına çalışmaları ve işbirliğinden dolayı teşekkür konuşması yapılarak plaket takdim edildi. Bozkır Belediye Başkanı İbrahin Gün Siyasal Vakfı Konya Grubunu Bozkırda ağırlamaktan memnun olduğunu belirterek Grup Başkanı Ömer Tokgöz’e Bozkır sancağı şerifini içeren kristal biblo ve hatıra plaket takdim ettiler.Daha sonra Çarşamba çayı regreasyon alanında yapılan düzenleme ve ıslah çalışmalarını yerinde gören mensuplarımız Bozkır kent meydanında ve tarihi çarşıda yürüyüş yaparak geleneksel Bozkır kültürünü yansıtan tarihi Bozkır konağını gezdiler. Kent müzesi kurulma çalışmaları hakkında Başkandan bilgi aldılar, çay eşliğinde hem okul dönemlerine ilişkin nostaljik hatıralar paylaşılırken güncel ekonomik ve sosyal konuları da ele aldılar. Öğleden sonraki proğram ise doğal ve tarihi güzellikleri olan Zengibar kalesi, Asarlık Cami ve Aygır dibi şelalesinin yerinde gezilmesi ile devam etti. Bozkır'a 16 kilometre uzakta hakim dağların tepesinde bulunan ve İç Anadolu’nun Efesi olarak kabul edilen antik Isaura kentinin kalıntıları arasında bulunan tarihi Zengibar kalesinin bulunduğu 1860 metre yüksekliğindeki dağa çıkılarak, Roma, Selçuklu ve Osmanlı döneminde kullanılan yerleşim yeri incelendi, Bozkır Toroslarından Konya istikameti dağlar ve ovalar, rüzgar esintileri içinde temaşa edildi. Hisarlık kasabasında bulun hicri 1282 yılında Bağdatlı İsmail usta tarafından tamamen ahşap ve kalem işi boyanmış motif ve figürlerle inşa edilen ve barok tarzı süsleme yapılmış tarihi Asarlık cami ziyaret edildi. Program sonunda İÜSBF Konya Grubu Başkanı Ömer Tokgöz Bozkır kaymakamı Emre Öztürk’e teşekkür ederken Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün'e Bozkır ilçesine kazandırdığı eserler ve ve Zengibar Kalesi, Asarlık Camii ve Aygır dibi şelalesinin doğa ve tarih turizmine kzandırma yolundaki aktif gayretleri için tüm grup adına başarılar diledi. Programa Siyasal Vakfı Konya Grubu Başkanı ve Konya Çalışma ve İş Kur İl Müdür Yardımcısı Ömer Tokgöz, Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk, Doç.Dr, Erdal Bayrakçı, Sanayici Nihat Turgut, Kuveyt Türk Bölge Müdürü Bilal Göksü, Türkiye Finans Şube Müdürü Mustafa Yaman ve Ferhat Bütüner, Torku Grup Finans Müdür Ökkeş Dağı, Karaman İl temsilcisi Kamil Küçüker, Vergi Müfettişi Zekeriya Belkuyu, İç Denetim Uzmanı İbrahim Çatal, Kürşat Ölmez, Emekli müfettiş İbrahim Nayır, Dış Ticaret Uzmanı M.Tahir Başarıcı başta olmak üzere kamu ve özel sektörde görev yapan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler fakültesinin seçkin mezunları, eş ve çocukları katıldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri