Sivil Memurlar Sendikası açıldı

Sivil Memurlar Sendikası Konya İl Temsilciliği açıldı. Açılışa Sime- Sen Genel Başkanı Akif Tutkaç da katıldı.
Açılış sonrasında basın açıklaması yapan Tutkaç, sendikanın Konya'da 290 üyesi olduğunu söyledi. Tutkaç, 2010 yılında çıktıkları yolda azimle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "2011'de 41 kurucu üyemiz ile yasaklı olduğumuz halde Sime-Sen'in kuruluşunu gerçekleştirdik. 2 yıllık hukuk mücadelesinden sonra 13 temmuz 2013 tarihinde Anayasa Mahkemesi tarafından yasağımızı iptal ettirerek sendikamızın yasallaşmasını sağladık.
 
Bu hukuk başarısından sonra, 30 Kasım 2013'te 1. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirmiştir. Sendikamız Türkiye genelinde 6 şube 4 temsilcilik açarak Türkiye tarihinde en hızlı şube ve temsilcilik açan sendika unvanını almıştır. Sendikamızın 15 binin üzerinde üyesi de bulunmaktadır. 1. Olağan Genel Kurulu'ndan sonra 11 ay gibi kısa bir zamanda Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Erzurum illerinde şubeleştik, Balıkesir, Kayseri, Eskişehir illerinde il temsilciliklerimiz açılmış, şimdi de sıra Konyamızdadır" diye konuştu.
 
Kurdele kesiminden önce konuşan Sime- Sen Konya İl Başkanı Ümit Karaca ise, "Sendikamız ilkeli, dürüst ve çalışkan bir sendika olarak devam ittiğimiz bu yolda prensiplerimizi bozmadan sadece üyelerimizin temsilcisi olacağız. Sendikamıza TSK'da çalışan sivil memurların yanı sıra EGM'de çalışan sivil memurları da katarak gücümüze güç katmış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.
BERKHAN PARLAK - merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri