Sivas’ta Kurbanlık Fiyatları Yüzde 15 Zamlandı

Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Kurban Bayramı için yeterince hayvan stoku bulunduğunu belirterek, Türkiye’de et fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 20 artmış olmasına rağmen kurbanlık fiyatlarında...

Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Kurban Bayramı için yeterince hayvan stoku bulunduğunu belirterek, Türkiye’de et fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 20 artmış olmasına rağmen kurbanlık fiyatlarında yüzde 15 artış uygulayacaklarını açıkladı.

Kurbanlık hayvan stokunda bir sıkıntının olmadığını belirten Başkan Hastaoğlu şöyle devam etti: “Her sene Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıkların sayısı ve fiyatları konusunda değişik açıklamalar yapılmaktadır. Canlı hayvan yetiştiriciliğinde ön sıralarda olan ilimizde yeterli sayıda kurbanlık hayvan bulunmaktadır. Türkiye’de et fiyatları geçen yıla göre yüzde 20 artmış olmasına rağmen bizler kurban fiyatlarına yüzde 15 artış uygulayacağız. Büyükbaşta fiyat 3 bin ile 10 bin TL arasında, küçükbaşta ise 500 TL ile 1000 TL arasında olacağı öngörülüyor.”

Hastaoğlu, canlı kurbanlık kg fiyatlarını tosun 14, düve 13, inek 12, dişi koyun 11, erkek koyun ise 12 lira olarak açıkladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri