Sivas’ta Kimyasal Saldırıya Karşı Tatbikat Nefes Kesti

Sivas’ta düzenlenen kimyasal biyolojik radyoaktif nükleere (KBRN) karşı müdahale eğitim tatbikatı nefesleri kesti. Gerçeğini aratmayan tatbikatta Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), İl Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Belediye İtfaiye...

Sivas’ta düzenlenen kimyasal biyolojik radyoaktif nükleere (KBRN) karşı müdahale eğitim tatbikatı nefesleri kesti. Gerçeğini aratmayan tatbikatta Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), İl Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Belediye İtfaiye ekipleri, bir fabrikada meydana gelen kimyasal patlama sonrası işçiler, kurtarılarak hastaneye sevk edildi.

UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleriyle birlikte kimyasal biyolojik radyoaktif nükleere (KBRN) karşı müdahale eğitim tatbikatı düzenledi. İlginç görüntülerin oluştuğu tatbikatta senaryo gereği bir fabrikada meydana gelen patlama ve çıkan yangın sonrası olay yerine intikal eden kurtarma ekipleri, fabrikada güvenlik tedbirlerini aldıktan sonra, işçileri tahliye ederek dekontaminasyon çadırında kimyasaldan temizledi. Müşahede çadırında tedavileri yapılan işçiler, daha sonra ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

"375 KİŞİLİK UMKE EKİBİ KAMP YAPTI"

Tatbikat sonrası açıklama yapan Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Sivas ve Tokat’tan katılan 375 kişilik UMKE ekibinin kamp yaptıklarını kaydederek, UMKE eğitimlerinin önemine vurgu yaparak, eğitim kampı sonrası düzenlenen tatbikatla eğitimlerin uygulamaya çalışıldığını söyledi. İl Müdürü İlter, Sivas’ta olabilecek herhangi bir kimyasal ve biyolojik saldırı anında ekiplerin ortaklaşa düzenlenen tatbikatta neler yapması gerektiğini gözden geçirdiklerini anlattı.

AFAD Müdürü Nazif Ekinci de yapılan tatbikatın sıklıkla yapılmadığını belirterek, Sivas’ta ekipman ve deneyim olarak sürekli geliştiklerini dile getirerek, "Temennimiz böyle bir şeyle karşılaşmayalım ama çağımız ve teknoloji, sürekli değişiyor, teknoloji değiştikçe de bu tür riskler toplum hayatına daha hızlı giriyor. Buna hazırlıklı olma adına iyi bir tatbikattı." şeklinde konuştu.

İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam da ortak bir tatbikat gerçekleştirdiklerini belirterek, bu tür tatbikatların kurumların ortak becerilerini sergilemeleri açısından oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı.

Son olarak olay yerine gelen itfaiye ekipleri köpük sıkarak yangını söndürdü. Tatbikat sonrası UMKE ekipleri, başarılarını arkadaşlarıyla birlikte kutladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri