Sivas’ta işimiz zor

Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, Pazar günü oynanacak Sivasspor maçını kazanıp 3 puanla Konya’ya dönmek istediklerini söyledi. Doğan, zamanın kendileri için ilaç olduğunu söyledi
Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, Pazar günü oynanacak Sivasspor maçı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, seyirci gücünü çok iyi kullanan rakipleri ile deplasmanda zorlu bir maça çıkacaklarını belirtirken, saha içerisindeki mücadele ve ortaya koyacakları oyun ile zoru kolaya çevirmenin kendi ellerinde olduğunu, bunu da başararak Sivasspor maçından iyi bir sonuçla döneceklerine inandığını söyledi.
BÜTÜN TAKIMLAR GÜÇLÜ
Spor Toto Süper Lig'in 16.haftasında deplasmanda Sivasspor ile oynayacağımız karşılaşmayı değerlendiren Ziya Doğan, “Ligin alt sırasında yer alan takımlarla son haftalarda birbirinden zorlu maçlar oynuyoruz. Ligin alt sıralarında olmak takımların kalitesiz ve zayıf olduğunu anlamına gelmez. Bazen havasını yakalayan takımlar alır başını gider, bazen de aynı başarıyı gösteremezler ve altta yer alırlar. Oyuncularımızla yaptığımız toplantıda ortaya çıkan tabloyu sizinle de paylaşmam gerekirse sadece duran toplardan yediğimiz gollerle kaybettiğimiz puan sayısı 8. Alın onu mevcut puanımıza ekleyin ve ligin üst sıralarında olursunuz. Ve onun verdiği moral motivasyon ve psikolojiyle daha güvenli bir şekilde hareket edersiniz. Ufak ayrıntılar ya bir takımın büyük olmasını ya da kaybettiği puanlarla ligin altında olmasını sağlıyor” dedi.
ÇOK ZOR MAÇ BİZİ BEKLİYOR
Sivasspor maçının iki takım için de kolay olmayacağını ifade eden Doğun, “Bu hafta çok zor bir maç bizi bekliyor. Sezona Galatasaray maçında aldığı galibiyetin verdiği moralle başlayan ancak daha sonra peş peşe gelen kötü sonuçlarla bizim gibi psikolojik bir buhranın içerisinde yer alan Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacağız. Rakibimiz son haftalarda takım oyununu daha iyi oynarken büyük bir gelişim içerisine girdi. Kendi sahalarında oynadıkları maçlarda seyircileri takıma inanılmaz bir katkı sağlıyor. Oluşturdukları atmsoferde takımını ateşliyor ve mücadeleci bir oyun oynamasına neden oluyor. İşimiz zor. Ama kolay iş yok. Kendi istediklerimizi sahaya yansıtırsak zoru kolaya çevirmekte bizim kendi elimizde. İyi oyunla beraber 3 puan alarak Konya'ya dönmek istiyoruz. Ama kolay olmadığının da farkındayız.” 
SEYİRCİ DESTEĞİNİ ÖNEMSİYORUZ
Futbolcuların seyircili maçlarda daha iyi performans sergilediğinin ve bunun son iki deplasman maçlarında Manisaspor galibiyeti ve Beşiktaş beraberliğini getirdiğinin hatırlatılması üzerine teknik direktörümüz Ziya Doğan şunları söyledi:
“Rakip takım seyircisi sadece kendi takımını ve oyuncusunu motive eder. Ama ister istemez oluşan atmosfer oyuncuları da etkiler. İşte biz kendi sahamızda oynadığımız maçlarda taraftarlarımıza yaptığımız çağrılarda lehimize daha fazla ateşleyici güç olarak kullanmak istediğimizi defalarca belirttik. Biz artık profesyonel ve belirli bir tecrübeye sahip insanlarız. Rakibin seyirci ve saha avantajı varmış gibi meselelerle ilgilenmeyeceğiz. Bizim için önemli olan atmosfer nasıl olursa olsun çıkıp kendi oyunumuzu oynayıp mücadelemizi tüm 90 dakikaya yayarak maçı iyi bir skorla bitirmek. Bütün düşüncemiz bu” diye konuştu.
ZAMAN BİZİM İLACIMIZDI
Kalan 2 maçı en iyi sonuçlarla tamamlamak istediklerini de sözlerine ekleyen Konyaspor teknik direktörü Ziya Doğan, “Son haftalarda dikkat ederseniz duran toplardan goller bulmaya başladık. Hep söylüyorum zaman içerisinde bir şeyler oturacak. Futbolcunun camiaya alışması öyle 3 günde 5 günde 1 ayda olacak bir şey değil. Her geçen gün tecrübe ediniyorsun ve her geçen gün karakterinde değişmeler yaşayabiliyorsun. Onun için zaman bizim ilacımızdı. Hep ligden kopmayalım ikinci yarıda çok daha güzel şeyler olacak diye düşünüyorduk. 2 hafta kala kopmayacağımızda netleşti. Biz kalan iki maçımızı en az kayıpla hatta kayıpsız kapatarak sezonun ikinci yarısına hazırlanmak ve eksiklerimizi gidermek istiyoruz. Bunu da başaracak gücümüz var” şeklinde görüş belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri