Sivas’ta Bakan İle Chp Milletvekili Arasında Yüzde 50 Polemiği

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve CHP Milletvekili Malik Ejder Özdemir arasında yaşanan polemik festivali geride bıraktı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve CHP Milletvekili Malik Ejder Özdemir arasında yaşanan polemik festivali geride bıraktı. Özdemir, ülkede benim yüzde 50'im senin yüzde 50'in diye siyasilerin barışı bozacağını iddia ederken, Bakan Yılmaz ise özgürlüklerin en çok kendi zamanlarında genişlediğini ve kimseye karışılmadığını söyledi.

Programları nedeniyle Sivas’ta bulunan Bakan Yılmaz, Doğanşar Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali sonrası İmranlı ilçesi’nde 6. Kızılırmak Kültür-Sanat ve Bal Festivali’ne katıldı. Burada Bakan Yılmaz ve CHP Milletvekili Özdemir arasında yaşanan polemik festivale damgasını vurdu.

Milletvekili Özdemir, hükümeti eleştirenlerin vatan haini ilan edildiğini ileri sürerek, şunları söyledi: “Eğer iktidarı nazik bir dil ile eleştiren en demokratik taleplerini söyleyen yurttaşlarımız, parasız eğitim istiyorum diyen öğrenciler, köyümde yol yok diyen köylüler, eleştiren herkes vatan haini ilan edilirde mahkemeler önüne çıkarılırlarsa, İstanbul’da, Taksim’de, Ankara’da. Evet sayın Başbakan sen yüzde 50 oy aldın. Hepimizin Başbakanısın, ama bu ülkede benim nasıl yiyip içeceğime, nasıl oturup kalkacağıma, kaç çocuk doğuracağıma karışmaya hakkın yok diyenleri polisle, panzer ile susturmaya çalışırsan o ülkede barışı sağlamak mümkün olmaz. Benim yüzde 50'im senin yüzde 50'in diyen yöneticilerimiz olur ise o ülkede barış olmaz. Sayın Bakan hizmet anlamında algıladı. Bu ülkeye hizmet edenlere sonsuz teşekkür ediyoruz. Eksikleri ve noksanları söylemek, talep etmekte bizim en doğal hakkımız olması gerekiyor.”

Milli Savunma Bakanı Yılmaz ise Özdemir’e cevap verdi.

Toplumları yönetmenin adaletle olduğuna işaret eden Yılmaz, “Adalet hizmetle olur. Yüzde 50’nin oyunu aldık, yüzde 100’e hizmet götürüyoruz. Bunda kimsenin şüphesi yok. Biz hizmet götürürken ne kimsenin inancına, ne de dinine, ne de ırkına, ne mezhepine bakıyoruz. İnsan Eşrefi mahlukat.” dedi.

“Allah için herkes elini vicdanına koysun. Bakın önce insaf lazım. 2002’de bölünmüş yol 6 bin metre kare iken biz 15 bin metre kare yok yaptık. Sorarım size halkına adaletli hizmet eden kimdir? niyen Milli Savunma Bakanı, hararetli konuşmasına şöyle devam etti: “Biz gelene kadar 25 tane havaalanı vardı aktif olan. Şimdi 50’den fazla havaalanı var. Onlardan biri de Sivas Havaalanı. Sağlık alanında 2002’den önce memnuniyet yüzde 36 civarındaydı, şimdi yüze 75’in üzerinde. Hastaneye gidipte geri çevrilen var mı? Eskiden ayrım vardı. Hastanede muayene için sabah 5’te giderdiniz numara almaya. Yoksa numara bulamazdınız. Şimdi bunlar geride kaldı.”

Şerafettin Elçi’nin Kürdüm dediği için yargılandığını ve insanların 3 renkli bayrak taşıdığı için hem bölücü denildiğini, hem de yargılandığını hatırlatan ve 'Şimdi böyle bir şey var mı?' diye soran Bakan İsmet Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özgürlükler kimin zamanın da yükseldi. Şimdi Zazaca, Kürtçe, Süryanice seçme ders var. İsteyen seçer. Başka dili kullananları ayırdılar, böldüler. Zazaca konuşanları ayırdılar. Biz bütünleştirdik. Sadece bu da değil. Kur’an kurslarını kapattılar. Bir çoklarını üniversiteye almadılar. Okullardan çıkardılar. Meclise dahi almadılar. Sorarım kim ayrımcı kim bütünleştirici. Elinizi vicdanınıza koyun söyleyin.”

Programda festivale katılanlara bal ikram edildi. Törende ayrıca ilçede yapılan bazı tesislerinde temsili kurdelesi kesildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri