Sivas’ta 125 Bin Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı

Sivas’ta 125 bin öğrenci için ders zili çaldı. Sivas'ta İlköğretim Haftası ve yeni eğitim öğretim döneminin başlaması Cebecioğlu İlkokulu’nda kutlandı. Kutlamada protokole özel tribün hazırlanırken, velilere inşaat iskelesinden...

Sivas’ta 125 bin öğrenci için ders zili çaldı. Sivas'ta İlköğretim Haftası ve yeni eğitim öğretim döneminin başlaması Cebecioğlu İlkokulu’nda kutlandı. Kutlamada protokole özel tribün hazırlanırken, velilere inşaat iskelesinden güneş gören tribün yapılması dikkat çekti.

İlköğretim Haftası kutlaması nedeniyle Cebecioğlu İlkokulu’nda düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta da yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Milli Eğitime bağlı 728 okulda 8 bin öğretmenin eğitim görecek 125 bin 515 öğrenciyle birlikte 3 ay aradan sonra yeniden ders başı yaptığını söyledi.

Bu yıl 57 okulun onarımı ile 17 yeni okulun yapımının tamamlandığını aktaran Kalaylı, şöyle devam etti:“24 okulun inşaatı, 25 okulun ise projesi devam etmektedir. Bu inşaat projeleri tamamlandığında Sivas’a ek olarak 627 derslik, 6 spor salonu, Bin 600 öğrenci pansiyonu, 10 lojman, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Uygulama Oteli kazandırılmış olacaktır.”

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Daire Başkanı Ercan Alpay ve Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar da konuşmasında öğrenci ve anne babalara tavsiyelerde bulundu.

Okulu yaptıran Cebecioğlu ailesi adına konuşan Nafiz Cebecioğlu da okula 40 öğrenciye burs vereceklerini açıklayarak, okulun fotokopi ve kırtasiye ihtiyaçlarını da karşılamayı taahhüt etti. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Daire Başkanı Ercan Alpay ise Cebecioğlu ailesinden yeni bir okul yaptırmalarını istedi.

Yeni okula başlayan öğrencilere 4. Sınıf öğrencileri tarafından çiçek verilmesi sonrası Halk oyunları gösterisi sunuldu, şiirler ve şarkılar okundu. Sıcak havada bazı öğrencilerin bayılma tehlikesi atlattığı törende son olarak protokol üyeleri tarafından sınıflarda öğrencilere kitap dağıtımı yapıldı.

Kutlamada Protokole özel tribün hazırlanırken velilere inşaat iskelesinden güneş altında tribün yapılması dikkat çekti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri