Sivas Turizminin Markalaşması İçin 5 Paket Hazırlandı

Sivas, 'Turizmi Markalaştırma Projesi' ile, tarihi ve turistik güzelliklerini dünyaya pazarlayacak.

Sivas, 'Turizmi Markalaştırma Projesi' ile, tarihi ve turistik güzelliklerini dünyaya pazarlayacak. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) katkılarıyla yapılan ve 5 paketin hazırlandığı çalışmalar kapsamında, Turizm Rehberleri Birliği'ne (TUREB) bağlı turist rehberleri de Sivas’a geldi.

Sivas turizminin markalaşması amacıyla yapılan çalışmalar TUREB üyelerinin de katılımıyla Buruciye Medresesi’nde tanıtıldı. Toplantıya, ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Pürlü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ile diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Zübeyir Kemelek, Sivas’ın bir çok şehirde olmayan tarihi bir kent meydanına sahip olduğunu belirtti. Kemelek, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerin aynı meydanda buluştuğuna dikkat çekti.

Sivas’ın tarihi zenginliğini bizim bilmemizden ziyade bu işi profesyonel yapanların bilmesi gerektiğine işaret eden Kemelek, “Turizm Rehberleri Birliği’nin katkılarıyla mesafe alabiliriz. Kendilerini Sivas’a davet ettik. 6 aydır bir proje yürütüyoruz. Bunları bir paket haline getirmemiz lazım. Ticari bir ürün gibi bizde paketler hazırlıyoruz. İnşallah herkes benimser, yurt içi ve yurtdışı böylece açılmış oluruz.” şeklinde konuştu.

'Sivas Turizmini Markalaştırma Projesi'ni yürüten Zirve Üniversitesi'nden Yrd. Doç Dr. Metin Çelik ise, turizmi markalaştırma konusunda ORAN Kalkınma Ajansı'nın önlerini açtığını, Valilik, Belediye ve il Özel İdaresi, diğer oda ve kurumlarla çok iyi çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Sivas’ın dünya çapında üne kavuşacak bir çok turizm marka değerinin mevcut olduğunu söyleyen Çelik, “Önemli olan bu değerleri paket tur programlarına dönüştürüp yutulabilir lokmalar haline getirmekti. Biz de 5 paket program hazırladık. Bunlar; İnanç Turizmi, Tarih ve Kültür Turizmi, Gastronomi Turizmi ve Huzur Turizmi...” ifadelerini kullandı.

TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı ise, Sivas’tan böyle bir davet gelince çok heyecanlandıklarını ve en üst düzeyde katılım gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Apalı, Sivas turizmi için ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri