Sivas Tarım, Hayvancılık Ve Gıda Fuarı'na Hazırlanıyor

Sivas, 4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan AGROSİVAS'2014 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na hazırlanıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ticaret Borsası, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Valilik, Belediye ile...

Sivas, 4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan AGROSİVAS'2014 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'na hazırlanıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ticaret Borsası, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Valilik, Belediye ile ilgili kuruluşların birlikte organize ettiği fuar için hazırlıklar sürüyor.

TOBB ETÜ Fakültesi'nin açılması düşünülen fuar alanı binasında yapılacak fuar öncesi TOBB Vergi Komisyonu Başkanı ve Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan ile ilgili kuruluş yetkilileri, fuarın yapılacağı alanda inceleme yaptı.

TOBB Vergi Komisyonu Başkanı ve Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın Sivas’ın tanıtımı için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, 200 yerli ve yabancı çeşitli sektörlerdeki firmaların katılacağı fuarın çok verimli geçeceğini düşündüğünü kaydetti. Üyeleri yeni teknolojiyle buluşturmayı amaçladıklarını anlatan Hastaoğlu, “Bu bağlamda verim ve kalitenin artacağını düşünmekteyim. İlk defa düzenlenmesine rağmen çok sayıda katılım var, metraj anlamında Anadolu’nun 5. büyük fuarı olma özelliğini taşıyor. Fuarımıza destek veren tüm paydaşlara teşekkür ediyor, Sivasımıza hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan ise fuarda her yıl farklı bir tema işleneceğini belirterek, “Bu yıl arıcılık teması işlenecek. Fuarımızın tek amacı çiftçilerimizi ileri teknolojiye kavuşturmak değil, bilgilerine ve üretimlerine de katkıda bulunacak çalışmaları bir arada yürütmektir. Bu anlamda, diğer fuarlardan ayıran bir diğer özellik olarak da seminer ve sempozyumlarla top yekûn bir çalışma olacaktır.” ifadesini kullandı.

Show Fuarcılık Genel Müdürü Özkan Çatmaz da fuarın 15 dönümlük açık alanında yüze yakın firmanın tarım alet ve ekipmanlarını sergileyeceğini anlatarak, 4 bin metrekarelik kapalı alanda ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tüm birimleriyle Türkiye’de ilk defa fuarda temsil edileceğini kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri