Sivas keyif yapıyor

24. hafta maçları sonunda Sivasspor liderliğini sürdürdü. Trabzonspor ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı.

Turkcell Süper Lig’de 24. hafta maçlarının sonucunda Sivasspor liderliğini sürdürdü. Bu haftanın son maçında Trabzonspor evinde Galatasaray’ı ağırladı. 4 golün atıldığı karşılaşma sonucunda Trabzonspor puanını 46’ya çıkarırken Galatasaray’da puanını 44’e yükseltti. Avni Aker Stadı’ndaki maçta Trabzonspor’un gollerini Alanzinho ve Colman atarken sarı-kırmızılı takımın golleri ise Baros ve Arda’dan geldi. Karşılaşmanın 82. dakikasında Galatasaray’dan Yaser kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Turkcell Süper Lig’de Ankaragücü’nü Ankara’da 2-0 yenen Sivasspor 49 puanla liderliğini devam ettirirken, dün oynanan karşılaşmada Gençlerbirliği’ni 3-0 yenen Beşiktaş liderin arkasında 48 puanla ikinci durumda bulunuyor.

GOL KRALLIĞI

Turkcell Süper Lig’de Galatasaraylı Milan Baros 16 golle, gol krallığında ilk sırada yer aldı. Kocaelispor’dan Taner Gülleri 14 golle ikinci, Sivasspor’dan Mehmet Yıldız ise 13 golle üçüncü sırada bulunuyor. Gaziantepspor’dan Tabata’nın 12 golü ve Fenerbahçeli Alex, Beşiktaş’tan Nobre ve Eskişehirspor’dan Youla’nın 10’a golü var.   Ligde bu hafta toplam 24 gol kaydedildi. Ayrıca 2 maçı ev sahibi takım, 3 maçı da konuk takım kazanırken, 4 maç ise berabere tamamlandı.

DERBİDEN 3 PUAN ÇIKMADI

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray karşısında 2 puan yitirdiklerini savundu. Yanal, yaptığı açıklamada,  Galatasaray karşısında oyunun büyük bölümünde üstünlük sağladıklarını belirterek, “Kazanmayı hak eden bir oyun ortaya koyduk. 2 puan kaybeden taraf olduğumuzu düşünüyoruz” dedi. Son haftalarda oyun içinde gösterdikleri mücadelenin karşılığını alamadıklarından yakınan Yanal, şöyle devam etti: “Yeni oyuncumuz Alanzinho’nun ilk dakikalardaki golü taraftara, takıma, camiaya büyük moral vermişti. Ancak faul deyip durakladığımız bir dakikada konsantrasyon eksikliğinden gol yedik. Oyunun ikinci yarısında rakip 15 dakikalık üstünlük sağladığı dönemde öne geçti. Son dakikalarda bulduğumuz gol ile  beraberliği sağlamayı başardık ancak galip gelemedik. Sonuçta puanları paylaştık. Oyuncularımı gösterdiği performanstan dolayı kutluyorum. Bundan sonraki haftalarda emeğimizin karşılığını almak istiyoruz.”

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Kormaz, Trabzonspor maçında ortaya koydukları futboldan memnun olduğunu ve böyle devam etmeleri halinde bir problem yaşamayacaklarını, yollarına emin adımlarla yürüyeceklerini söyledi. Korkmaz, Hamburg gibi zor bir deplasman maçından sonra yine zorlu Trabzonspor deplasmanında oynadıklarını belirterek, “Oyuna iyi başladık, iyi oynarken rakip güzel bir gol attı. Oyunu dengeledik sonra da gol bulduk. İkinci yarıya iyi başladık ikinci golü bulduk sonra 10 kişi kalınca zorlandık ve geri çekildik. Trabzonspor, ikinci golü de güzel attı. Maç berabere bitti” dedi. Oyuncularını gösterdiği mücadeleden dolayı kutladığını kaydeden Korkmaz, “Hamburg’dan İstanbul’a daha sonra da Trabzon’a geldik. İki zor deplasmanda 10 kişi ile iyi oynamak zor. Bu mücadeleyi yaptıktan sonra Galatasaray ruhunu ortaya koyduktan sonra biz her maça favoriyiz, kazanmaya adayız. Korkumuz, problemimiz olmaz, yolumuza emin adımlarla gideriz” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri