Sivas Atlı Polis Birliği’nde Bulunan Atlar Ankara’ya Gönderildi

Sivas Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Atlı Polis Birliği, geçici görevle Ankara’ya çağrıldı. Atlar ve malzemeler bugün Ankara’ya gönderildi. Aktif görev yapmadığı gerekçesiyle geri çağrılan...

Sivas Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Atlı Polis Birliği, geçici görevle Ankara’ya çağrıldı. Atlar ve malzemeler bugün Ankara’ya gönderildi. Aktif görev yapmadığı gerekçesiyle geri çağrılan birlikte görev yapan polisler ise Sivas’ta bırakıldı.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında oluşturulan ve Sivasspor Binicilik ve Atlı Cirit Tesisleri'nde zorlu bir eğitim alarak göreve başlayan atlı polislerin görev yaptığı birimi, geçici görev adı altında Ankara’ya çağrıldı. Rüzgar, Efsane, Kasırga, Poyraz, Fırtına, Akın isimli Alman ve Hollanda cinsi atlar, Sivas’ta bir yıl boyunca mitingler, çeşitli etkinlikler ve mesire alanları başta olmak üzere çok sayıda görev üstlendi.

Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, aktif olarak görev yapmadığı gerekçe gösterilerek birliğin Ankara’ya çağrıldığı kaydediliyor. Atlı Polis Birliği Ankara, İzmir, Antalya Erzurum ve Sivas’ta bulunuyor. Birliğin geçici görevle gittiği Ankara’dan ne zaman döneceği belli olmazken, Sivaslılar, atların görev sonrası geri dönmesini ümit ediyor.

Öte yandan, geçtiğimiz yıl Sivas’ta Atlı Polis Birliği kurulacağı için Avrupa Sivaslılar Birliği tarafından hibe edilen at nakil aracının da Ankara’ya götürülmek istendiği öğrenildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri