Site Duvarının Yıkımında Yumruklar Konuştu

Zeytinburnu'nda tramvay yolunun genişletilmesi için sitesi duvarının yıkılmasını ve ağaçların sökülmesini istemeyen site sakinleri ile zabıta tekme tokat kavga etti. Polis vatandaş ve zabıtayı biber gazı sıkarak ayırmaya çalışırken,...

Zeytinburnu'nda tramvay yolunun genişletilmesi için sitesi duvarının yıkılmasını ve ağaçların sökülmesini istemeyen site sakinleri ile zabıta tekme tokat kavga etti. Polis vatandaş ve zabıtayı biber gazı sıkarak ayırmaya çalışırken, bazı vatandaşlar tramvayın önünü kesti. Site sakinleri zabıta ve işçilerin üzerine hortumla su sıktı.

Merkezefendi Mahallesi’ndeki Tercüman Sitesi’nin duvarı, tramvay yolunun genişletilme çalışması sebebiyle yıkılmak istendi. Ağaçların sökülmesine tepki gösteren vatandaşlar, tedbir alan zabıtalarla tartışmaya başladı. Sitede tansiyon yükselince bazı vatandaşlar Zeytinburnu-Kabataş seferini yapan tramvayın önün kesti. Güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisi tramvayın önünü kesen vatandaşları, içi biber gazı olan kapsülleri yere nişan alarak dağıtmaya çalıştı. Biber gazından etkilenen site sakinleri tramvayın önünü açtı. Site dışında mahalleli, tramvayın önünü kesmeye çalışırken, iş makinesinin çalıştığı yerde vatandaşlar ile zabıtalar arasında tekme tokat kavga yaşandı. Polis buradaki kavgayı da biber gazı sıkarak dağıttı. Çok sayıda vatandaş biber gazından olumsuz etkilenerek yere yığıldı.

İş makinesinin çalışmasını durduramayan bir site sakini ise apartmanın giriş kapısının üstüne çıkarak, zabıta, polis ve işçilerin üzerine hortumla su sıkmaya başladı. Polis ekipleri su sıkmaya çalışan şahsı çalışmaları engelliyor diye gözaltına almak istedi.

Yıkılan yere yol ve cami yapılmak istendiğini belirten site sakinleri, çalışmanın hukuksuz olduğunu söyleyerek, yıkımın durdurulmasını istedi.

Gerginlik devam ediyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri