Sistemi oturttuk

Torku Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker: Takımda kim oynarsa oynasın sistemimizin işlediğini ve bu sistem içerisinde yer alan herkesin anlayışımıza uyum sağladığını görmek bizim için en önemli artılardan bir tanesi

Torku Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker, MP Antalyaspor galibiyetinin verdiği moralle girdikleri milli takım arasını en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirterek, Beşiktaş ile deplasmanda oynayacakları maçta daha önceki maçlarda olduğu gibi korkmadan mücadele edeceklerini ve iyi bir sonuçla da ayrılacaklarına inandığını söyledi.

OYUNCULARIN UYUMU SEVİNDİRİYOR

Temsilcimizin milli maç arasına 2-0’lık MP Antalyaspor galibiyetiyle moralli girdiğini belirten Uğur Tütüneker, “Bundan daha da önemlisi rakip karşısında ortaya koyduğumuz iyi oyundu. İyi oyunumuzu sonuca yansıtamadığımız maçlar oldu ve puan kayıpları yaşadık. MP Antalyaspor önünde oynanan oyundan ve ortaya konulan mücadeleden memnunum. Futbolcularım her geçen hafta biraz daha performanslarının üzerine koyuyorlar. Milli takım arası iyi giden takımlar için kötü, kötü giden takımlar içinse iyi geldi. Ama biz keşke yakaladığımız olumlu havayı devam ettirme adına böyle bir ara olmasın diye düşünenlerdeniz. Milli maç arasını Tavşanlı Linyitspor ile oynadığımız hazırlık maçı ile değerlendirdik. Rakip karşısında elde edilen 3-0’lık net bir skor var. O maçta fazla forma şansı bulamayan oyuncularımızın son durumlarını görme fırsatını yakaladık. Hangi seviyede olduklarını gördük.  Oyuncularımızın hepsi hazır durumda görünüyorlar. Her şeye rağmen defansta oynayan oyuncularımız Ali Turan, Elvis Kokalovic gibi isimlerimiz sakatlıkları nedeniyle forma giyemiyorlar. Bu arkadaşlarımızın yerlerine şans bulan futbolcularımız öyle bir mücadele ortaya koydular ki o formayı kendileri aldılar. Burada kim oynarsa oynasın sistemimizin işlediğini ve bu sistem içerisinde yer alan herkesin anlayışımıza uyum sağladığını görmek bizim için en önemli artılardan bir tanesi” dedi.

HEDEFİMİZ PUAN ALMAK

Beşiktaş ile oynanacak 12.hafta maçı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Torku Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker, “Biz Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük takımlara karşı hangi düşünceyle ve neyi planlayarak oynadıysak Beşiktaş maçında da bu böyle olacak. Hedefimiz tabiki de deplasmandan puan ya da puanlarla dönmek. Bu bizim ortaya koyacağımız mücadelemize bağlı. Ama biz kesinlikle korkmadan mücadele edeceğiz. Şu an kendimize inanılmaz bir özgüvenimiz var. Oyuncularım diğer büyük takımlara karşı oynadıkları maçlarda iyi oyun ve mücadele ortaya koydular. Bunu tekrarlayarak iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Tütüneker, Beşiktaş maçını sadece kadınların ve 12 yaş altı erkek çocukların izleyecek olmasının avantaj veya dezavantaj olarak değerlendirilmesinin kendileri içinde geçerli olduğunu ifade ederek, “Biz seyircilerin oluşturduğu atmosferlerde oynamasını seven bir takımız. Seyirci olmalı diye düşünüyoruz. Ama biz seyircili de seyircisiz de olsa bu maçtan puan ya da puanlarla ayrılmak tek düşüncemiz” şeklinde görüş belirtti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri