Sistematik saldırı var

Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, "Hoşgörüyü önceleyen ve kucaklayıcı bir din olan İslam dinine karşı sistematik bir saldırı var. Batı İslam ülkelerine karşı bugün yeni bir haçlı seferi düzenliyor" dedi

Diyanet-Sen Konya Şubasi Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı düzenledi.Toplantıda Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı ve yöneticileri yeniden seçildi. Merkez Öğretmenevinde yapılan toplantıya Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, Memur-Sen İl Başkanı Nazif Karlıer, başkan yardımcıları ve çok sayıda üye katıldı.

İYİ EĞİTİMCİ İYİ MÜSLÜMAN OLMALI

Toplantıda konuşan Memur-Sen İl Başkanı Nazif Karlıer, açılan öğretmen okullarında yetiştirilen öğretmenlerin eğitim alanında olduğu kadar din alanında da eğitilmesi için eğitim sisteminin değişmesi gerektiğini belirten Karlıer, "Türkiye ve dünyada indaları yönlendirebilmek için iki kesime ihtiyaç vardır bunun birisi din adamları ikincisi eğitimcilerdir. Türkiye'de bu iki kesimi gerçekten yetiştirebilirsek toplumumuzu ciddi anlamda yönlendirebiliriz. Hükümet ikisini de yetiştirmek için eğitim sistemini değiştirmeli. Öğretmen okulları açıldı çok iyi öğrtmenlet yetişti fakat iyi müslüman yetiştirilemedi. Biz eğitimcilerimizin din aslanında da bilinçli olmasını istiyoruz" dedi.

DİN GÖREVLİLERİNİN ALTIN ÇAĞI

Toplantıda konuşan Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, Diyanet-Sen'in yetkili olduğu dönemin din görevlilerinin altın çağı olduğunu söyledi. Koç, "Ücretlerin iyileştirilmesinden, boş kadroların,doldurulmasına, fahri ve vekillerin kadroya alınmasından ek ders ücretlerine, bayram mesailerinden yatılı Kur'an kurslarının iaşe ve ibade giderleinin genel bütçeden karşılanmasına kadar bir.ok kazanımda Diyanet-Sen'in imzası vardır" diye konuştu. Kurulduğu günden beri üye sayılarının yükselerk profesyonel hizmete adım attıklarını belirten Koç, "Konya Şubemiz 1999 yılında Mehmet Ölmez Başkanlığında kurulmuş olup, 2003 yılında Mehmet Yaman bey görevi devralmış ve 2007 yılında bu hizmet şahsıma devredilmiştir. Samimi ve çalışkan ekip arkadaşlarımızla 900 üyeden devraldığımız şubemizin, ilimiz genelindeki tüm ilçeleerinde teşkilatmamızı tamamadık. Kadınlar komisyonumuzu oluşturmakla bayan çalışanlarımızın güvenini alıp üye olmalarına katkı sağladık. Sendikamız içerisinde hizmet aracımızı ve hizmet büromuzu satın aldık. Ilimiz genelinde yaptığımız hem sendikal çalışmalarımız hem de yatırım çalışmalarımız tüm şube ve illerimizde büyük örnek teşkil etmiştir" diye konuştu.

SORUNLARINI ÇÖZEN BİR TÜRKİYE İSTEMİYORLAR

Günüzümde Türkiye ve tüm dünyanın kapitalist sömürünün esiri olduğunu kaydeden Ali Koç, "Bu sömürü, bu kaos, bu zulüm, ancak ve ancak Hakk'ı üstün tutan bir anlayışla önlenebilir. Küresel sömürücüler bunu bildikleri için özellikle Müslümanları ve İslam dünyasını almaktadır. Küresel güçler ve onların işbirlikçileri kendi sorunlarını çözen bir Türkiye istemiyorlar. Çeşitli algı operasyonlarıyla ülkemizi ve İslam coğrafyasını kendi emellerine hizmet etmek için kullanmak isteyen Batılı düşünce Türkiye'nin oyunlarını bozan tavrından rahatsızlık duymaktadır. Bu rahatsızlıktan dolayıdır ki; hoşgörü dini olan İslam, yapılan algı operasyonlarıyla dünyada itibarsızlaştırılmak istniyor" dedi.

İSLAM TERÖR DİNİ ALGISI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

İslamın terör dini, Müslümanların ise barbar ve terörist olduğu algısının oluşturmaya çalışıldığını söyleyen Koç, sözlerine şöyle devam etti: "Hoşgörüyü önceleyen ve kucaklayıcı olan İslam dinine gelen sayısız farklı din mensuplarına 'İslam bir terör dinidir' diyerek dünyada İslamiyetin önü kesilmeye çalışılıyor. Bütün bu algı operasyonlarına bakıldığında İslma'a karşı başlatılmış olan bu saldırılar karşısında kişisel manada uyanık olmak zorundayız. Batı İslam ülkelerine karşı bugün yeni bir haçlı seferi yapıyor. Adım adım büyük İsrail projesini uyguluyor."

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri