Sistem güçlü olmalı

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Önümüzdeki yüz yıllık dönemde Türkiye'nin bölgede ve dünyada söz sahibi olabilmesi için sistemimizi temelden güçlendirmemiz gerekiyor. Bu da hükümet sisteminden geçiyor. 16 Nisan, tarihi bir fırsattır” dedi

AK Parti Meram İlçe Teşkilatı Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti.  Ziyarette AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru,  AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür beraberindeki heyet hazır bulundu. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yönetim Başkanı Ömer Sarıkulak ve Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar hazır bulundu.

GÜZEL GÜNLERE YÜRÜYECEĞİZ

Ziyarette konuşan AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, halkoylamasında güzel bir sonuç çıkacağına inandıklarını belirtti. İnançlarının tam olduğunu kaydeden Erdoğan, bu sonucun olabildiğince yüksek çıkması için gayret gösterdiklerini de dile getirdi. Erdoğan,  “Teşkilatlarımız, il ilçe başkanlarımız, vekillerimiz herkes sahada. Bu görevi yaparken sadece bu dünyanın güzelliğini istemiyoruz. Allah'ın rızasını gözetiyoruz. Halkın rızasını kazanmak, hakkın rızasını kazanmaktır. Kara toprağın altını düşünmek zorundayız. Ne fazla ümit içindeyiz ne de fazla korku yaşıyoruz. Dinimizin emrettiği gibi orta yolu bulmaya çalışıyoruz. Ümmetin umuduyuz. Daha güçlü bir Türkiye olabilmek için çalışmak hepimizin görevi. Güneyde ve doğuda sorunlarımız var. 15 Temmuz'u yaşadık. Yaşadıklarımız bizim ferasetsizliğimizden değil, onların kendi niyetlerini göstermelerinden oldu. Ama durun dedik. Zorbalığa başvurdular. İmtihan içindeyiz. Atlatacak gücümüz var. 16 Nisan'daki destek ile çok daha güzel günlere yürüyeceğiz” dedi.

KONYA'DAN DERECE BEKLİYORUZ

Erdoğan, zihniyet olarak kimseyi ayırt etmediklerini hatırlattı.  “Sadece hain ve teröristleri ayırt ediyoruz” diyen Erdoğan,  şöyle konuştu: “Bütün vatandaşımız bizim şemsiyemiz altında. İnsanca yaşamak, sahip oldukları hakkı yaşatmak milletimizin hakkı. 94 yıllık bir makam var. Zaman zaman yanlışlar yapıldı. Askeri vesayet veya başka vesayetler ülkemiz üzerinde hakim oldu. Biz, milletimizin hakim olmasını istiyoruz. Yeni sistem bunu gerektiriyor.   15 Temmuz büyük bir olaydı. Bunu vatandaşa söylediğimizde bir daha böyle şeyleri yaşamak istemiyoruz diyorlar. İçinde endişe olan gençleri ikna edebilmekte bizim görevimiz. Dışarıdaki yapı ve batının tavrıda çok önemli. 28 Avrupa ülkesi, papanın arkasına geçip fotoğraf çektiriyor. Önemli bir kare. Bu konuda yanlış anlaşılmak istemiyoruz. Milletin özlem duyduğu bir sistemi getirmek istiyoruz. Görev milletin. Konya olarak, Türkiye'de evet oranında fark atmak istiyoruz.”

16 NİSAN DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Toplumu kutuplaştırmaya kimsenin tahammülü olmadığını aktaran Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Herkesin gözünü Konya'ya çevirdiğini ifade eden Toru,  CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un söylemlerine de tepki gösterdi. Toru, “Ahlaksızlık ve aymazsızlıktır. Bu vekilin isminin Konya ile anılmasından rahatsızız” dedi. Toru, “Olağanüstü dönemlerden geçiyoruz. Siyasi bir seçim değil. İdeoloji üstü bir durum. Türkiye için büyük bir kilit var. Dünya konjektüründeki değişimler var. Siyasi, iktisadi konularda dönüşümler yaşanıyor. Batıdaki güç dengesi doğuyay kayıyor. Bu durum, devletlerde bazı sancılar oluşturuyor. Güç dengelerinin yeniden şekillendiği bir yüzyılda oyunda bende varım diyebilmek için iki şey lazım. Siyasi ve iktisadi güç bir de güçlü bir hükümet sistemi. Önümüzdeki yüz yıllık dönemde Türkiye'nin bölgede ve dünyada söz sahibi olabilmesi için sistemimizi temelden güçlendirmemiz gerekiyor. Bu da hükümet sisteminden geçiyor. Buna hayır diyebilecek yerli ve milli bir Türk vatandaşı düşünemiyorum. Herkesin destek vereceğini de düşünüyorum. Farklı ideolojilere sahip insanlar olabilir. 15 Temmuz ve 16 Nisan, bu çerçeveden değerlendirilmeli. Önümüzde tarihi bir fırsat var. Meclisteki aritmatiğe bakmadan ve geçmişteki misyonumuzu ümmet üzerinde güçlendirerek tarihi fırsatı değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

YOĞUN TEMPODA ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür de şunları kaydetti: “Meram'da ve başka teşkilatlarımızda da ciddi çalışmalar var. Bizim amacımız sebebe sarılmak. Kalpleri çevirecek olan Allah'tır. Gece 11-12'den önce eve gidemiyoruz. Çok yoğun çalışma tempomuz var.  Sahada güzel bir tablo var.” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak da “Biz, her zaman doğrunun yanındayız. Birlik ve bütünlüğe önem veriyoruz. Önemli süreçten geçiyoruz” dedi. Sarıkulak, Erdoğan, Toru ve Özöğür'e çalışmalarında başarılar diledi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri