Siski Su Kesintilerinden Dolayı Açıklama Yaptı

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi (SİSKİ), şehirde aralıklar ile yaşanan su kesintisinin, içme suyu arıtma tesisine su sağlayan Kezer Regülatörünün yapımındaki eksikliklerden kaynaklandığını duyurdu. SİSKİ tarafından konuyla...

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi (SİSKİ), şehirde aralıklar ile yaşanan su kesintisinin, içme suyu arıtma tesisine su sağlayan Kezer Regülatörünün yapımındaki eksikliklerden kaynaklandığını duyurdu.

SİSKİ tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada; Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından başta Siirt Merkez olmak üzere Kurtalan, Atabağı, Kayabağlar, Gökçebağ ve Aydınlar ilçelerinin 2040 yılına kadar olan su ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gerçekleştirilen projede ön görülmeyen bazı eksikliklerden (Kaynakta Kum tutucu veya Çökeltme havuzu vb) dolayı şehir merkezinde içme suyunda belli aralıklar ile su kesintilerinin yaşanmasına neden olduğu belirtildi. Açıklamada, proje yapımı sırasında Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun, 'İstanbul’un 100 yıllık içme suyu problemini nasıl çözdükse, Siirt’in sorununu da öyle çözeceğiz' şeklindeki sözlerine atıfta bulunuldu.

Siirt İçme Suyu Arıtma Tesisine gelen Hamsu Bitlis Hizan tarafından yüzeysel sudan (Kezer Çayından) sağlanmakta olduğu belirtilen açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi: “Kezer Çayından gelen suyun yağışlı mevsimlerde aşırı miktarda kum, mil vb. maddeleri sürüklemekte ve olduğu gibi tesise taşımaktadır. Kum, mil suda bulanıklık oluştururken, Kezer Regülatörünü tıkamakta ve suyun arıtma tesisine ulaşmasını tamamen engellemektedir. Dolayısıyla ekiplerimizin Bitlis Hizan’a ulaşması ve regülatörü temizlemesi uzun zaman almaktadır. Bundan dolayı Siirt Merkez ve ilçelerinin günlerce susuz kalmasına sebep olmaktadır. 15.08.2014 tarihinde DSİ sitesinde 'Bakanımız ülkemizin su durumu ile ilgili basın toplantısı düzenledi' haberinde Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın Siirt ilinin de içinde bulunduğu Türkiye’nin pek çok ilinde gerçekleştirdiği faaliyetleri sıralayarak 'Ülkemizin her bölgesinde su sorunu çözdük’ diye açıklama yaparken, Siirt ilimizin su sorunu öngörülmeyen proje eksikliklerinden dolayı çözüme kavuşamamıştır. Bu projedeki eksiklikler yazılı olarak DSİ’ye bildirilecektir. Siirt ilimizin su sıkıntısı çekmemesi için DSİ’nin ön görülmeyen proje eksikliklerinin revize işlemleri biran önce yapması gerekmektedir.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri