Sisi'li Pankart Krizi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun Milliyetçi Hareket Partisi’ni CHP’nin metresi olmakla suçladığı öne sürülen ifadelerine tepki amacıyla MHP Fatih İlçe Başkanlığı'nca asılan pankart, polis ile partililer arasında...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun Milliyetçi Hareket Partisi’ni CHP’nin metresi olmakla suçladığı öne sürülen ifadelerine tepki amacıyla MHP Fatih İlçe Başkanlığı'nca asılan pankart, polis ile partililer arasında gerilime neden oldu. Yazılı bir emir olmaksızın kaldırılması talep edilen pankart, polisin ısrarı sonucu indirildi. Pankartın kaldırılması işlemi boyunca bölgede çevik kuvvet polisleri ve TOMA bulunduruldu. Pankart herhangi bir tatsızlık yaşanmadan parti binasına alındı.

    MHP MYK Üyesi Savaş Çolak, havuz medyasının 35 kanalında günde 5 saat, 6 saat millete ve hareketlerine yönelik hakaretler saydırılırken, birilerinin bir pankarta bile tahammül edemediğini söyledi.

    MHP Fatih İlçe Teşkilatı'nın Akdeniz Caddesi üzerindeki ilçe binası önüne astığı, üzerinde 'Sanat dünyasının SİSİ'si Seyhan Soylu, Siyaset dünyasının SİSİ'si Süleyman Soylu' yazısı ve Seyhan Soylu ile Süleyman Soylu'nun fotoğraflarının yer aldığı pankart gerginliğe neden oldu. Yazılı bir emir gösteremeyen ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın emriyle hareket ettiklerini belirterek pankartı kaldırtmak isteyen polislerle MHP'liler arasında tartışma yaşandı. Bölgeye Çevik Kuvvet ve TOMA'nın gelmesi üzerine Sisi'li pankart partililerce indirildi.

    Polis yetkilileriyle yaşadığı diyalogun ardından ilçe binası önünde açıklama yapan MHP MYK Üyesi Savaş Çolak, Türkiye Cumhuriyeti'nin 45 yıllık bir siyasi hareketi olan Milliyetçi Hareket Partisi ve liderine ağır hakaretler eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya demokratik bir tepki olarak pankart astıklarını açıkladı.

    "HAKARETLERDEN DOLAYI ÖZÜR DİLEMELERİ GEREKİR"

    Hükümetin, adliyeye ve emniyete yaptığı baskısıyla pankartlarının indirilmek istendiğini öne süren Çolak, "Herhangi bir mahkeme kararı olmadan bu pankartın indirilmesinin doğru olmadığını biz ifade ettik. Ancak Türkiye’nin yaşadığı 17, 25 Aralık süreci ve akabinden gelen emniyete operasyonlar, adliyeye operasyonlar kapsamında herkesin elinin kolunun bağlı olduğu ve aşırı bir güç kullanıldığı gayet açık, ortadadır. Mesele pankart meselesi değildir, mesele hakaret meselesi değildir. Mesele soygun meselesidir. Mesele memleket meselidir. Memleketini soyanlarla memleketini sevenlerin meselesidir bugün burada olan. Dolayısıyla burada bir pankarta tahammül edemeyenlerin Milliyetçi Hareket Partisi’nin Lideri Devlet Bahçeli’ye yaptığı hakaretleri bizim kabul etmemizi bekleyemezler. Dolayısıyla bu pankartın buradan indirilmesi için, bu ağızları çamurlu, ağızları kirli insanların, Sayın Devlet Bahçeli’ye ve Milliyetçi Hareket Partisi camiasına yapmış oldukları hakaretlerden dolayı özür dilemeleri gerekir." şeklinde konuştu.

    Astıkları pankartla demokratik tepkilerini ortaya koyduklarını ifade eden Çolak, "Bir pankarta bile tahammül edemiyorlar ve burada bu kadar görüyorsunuz orantısız güçle bu pankartı indirmek istiyorlar. Buyursunlar bu pankartı da indirsinler. ama şunu da unutmasınlar, bugünün yarını da var. Bir çakal hükmü varsa bir de Bozkurt töresi var bunu da unutmasınlar." dedi.

    İKİ GÜN ÖNCE ASILMIŞTI

    İki gün önce MHP ilçe binası önüne asılan 'Sanat dünyasının SİSİ'si Seyhan Soylu, Siyaset dünyasının SİSİ'si Süleyman Soylu' yazılı pankart polisin talebi üzerine geç saatlerde partililer tarafından indirilmişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri