Şişecam Tesisleri Romanya'da Açıldı

Şişecam Topluluğu, Romanya’daki otomotiv camları tesisini Buzau şehrinde açtı. Başkent Bükreş'e 100 kilometre uzaklıktaki Buzau'daki tesis, Başbakan Victor Ponta tarafından büyük bir törenle açıldı.Açılış törenine, Başbakan Ponta'nın...

Şişecam Topluluğu, Romanya’daki otomotiv camları tesisini Buzau şehrinde açtı. Başkent Bükreş'e 100 kilometre uzaklıktaki Buzau'daki tesis, Başbakan Victor Ponta tarafından büyük bir törenle açıldı.

Açılış törenine, Başbakan Ponta'nın yanı sıra Meclis Başkanı Valeriu Zgonea, Milletvekili Eugen Nicolicea, Türkiye Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, firma yetkilileri ve çalışanları katıldı.

Açılış töreni öncesi konuşma yapan Başbakan Ponta, "Romanya yatırımı hak eden, yetişmiş uzman personeli bulabildiğiniz bir ülke. Hükümet ve AB fonlarıyla yapılan yatırımların insan gücünü destekliyoruz. Yatırımları cesaretlendirecek iyileştirmeleri de yapıyoruz. Türkiye’nin büyük firmalarının ülkemize gelmesi, onların ülkemize güvendiklerinin bir göstergesi." dedi.

Romanya hükümetinin istihdam oluşturan ve kalkınmaya katkı sağlayan yatırımları desteklediğini belirten Başbakan Ponta, "Benden sonraki hükümetlerin de bunu sürdüreceğini garanti ediyorum. Romanya’ya güvenen Türk şirketine teşekkür ediyorum." dedi. Ponta sözlerini gülümseyerek, "İşçilerin maaşlarında iyi artışlar yaparsanız sizi daha çok destekleriz." sözleriyle tamamladı.

Başbakan Ponta açılış kurdelesini Büyükelçi Osman Koray Ertaş, Şisecam Genel Müdürü Prof.Dr. Ahmet Kırman ile birlikte kesti. Fabrikayı gezen Başbakan Ponta geziden önce fabrika çalışanlarıyla bir bir selamlaştı. Gezi esnasında fabrikanın bölümlerindeki makineler ve işleyiş hakkında bilgi alan Ponta tam otomatik makinelerin işleyişlerini ilgiyle izledi.

2012 yılında Şişecam’ın bünyesine katılan GlassCorp S.A. şirketine bugüne kadar 85 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Romanya'nın Buzau ilinde bulunan fabrikada, Dacia, Ford, Renault, Seat, Skoda, Volkswagen gibi markaların araç çamları üretiliyor. Son teknolojinin kullanıldığı fabrika, yıllık 800 bin set araç çamı üretim kapasitesine sahip.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri