Sırt sırta vermiş üç tarih…

Bir dut ağacı, bir cumbalı ev bir çeşme. Birbirlerine olan tutkunlukları sırt sırta vermeleri ile öylesine güzel bir görüntü oluşturuyor ki imrenmemek elde değil.
Kim bilir kimler geldi geçti bu evden. Kim bilir kaç kişi dalından düşerek kolunu kırdı tam bir asırlık olan dut ağacından. Ve kim bilir kaç desti kırıldı suyu her geçen gün azalan bu çeşmeden.
Ama onlar üzerlerinden geçen bir asra yakın zamana inat hala dimdik ayakta kalmanın gururunu yaşıyor. Dut ağacı eskisi gibi aynı tatta ve bollukta dut vermeye devam ediyor. Çeşme hala yüreği yananlara serinlik veriyor. Cumbalı evin önünde ise hala çocukların cıvıltıları yankılanıyor. Akçeşme Mahallesi Akçeşme Sokak içerisinde bulunan bu üç güzellik şehrin betonlaşmasına inat, kaybolup giden güzelliklere inat, yıkılıp giden eski Konya güzelliklerine inat sırt sırta vererek dayanışmanın nasıl olduğunu gösteriyor. Umarız böylesine az sayıda kalan güzellikler tamamen yok olup gitmez. Ve bu üç güzel tarihin dayanışması ve sırtı sırta vererek ayakta kalma mücadelesi herkese örnek olur. 
ALİ SAİT ÖGE

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Merhaba Şehir Haberleri