Sırrı Süreyya Önder: Çekilme net ve seri olacak

’45 Dakika’ programına konuk olan BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çapıcı açıklamalarda bulundu. Çekilme sürecine de değinen Sırrı Süreyya Önder, ‘Çekilme net ve seri olacak’ dedi.

BDP’li Sırrı Süreyya Önder, NTV'de yayınlanan '45 Dakika'da Mehmet Barlas'ın konuğu oldu. Çekilme sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Sırrı Süreyya Önder, çekilmenin net ve seri olacağını ‘Bu çekilme net ve olabildiğince seri olarak yapılacak’ sözleri ile belirtti.

Bölgenin zorlu coğrafi yapısı dolayısıyla çekilmenin takvime bağlanmasının doğru olmadığını ifade eden Sırrı Süreyya Önder, "Kimsenin kalkıp sayım yapacak hali yok, Kürt hareketi çok net bir irade koydu" diye konuştu. İmralı ziyaretlerine ilişkin izlenimlerini de anlatan Sırrı Süreyya Önder, Öcalan'a televizyon verilmesinin bir 'lütuf' değil, verilmemesinin 'yanlış' olduğunu dile getirerek Öcalan'ın kendisine uyguladığı 'öz disiplin' doğrultusunda 22.30'dan sonra televizyon izlemediğini aktardı. İşte Sırrı Süreyya Önder’in konuşmasından satır başları:

"Muhtemelen çekilme başlayacak. Bizim gördüğümüz iş sadece mektup teatisi değil. Gerek Kandil'de gerek İmralı'da bir toplantı halinde geçiyor. Belli tartışmaları yürütüyoruz olgunlaştırıyoruz. Oradan edindiğim izlendiğim odur ki bir çekilme açıklanacak ve sanırım artık kesinleşti. Bu çekilme net ve olabildiğince seri olarak yapılacak.

Bölge coğrafi olarak engelli bir bölge, dolayısıyla ilk görüşmede Karayılan 'koşarak gelmeye çalışsak 3 ay sürer' demişti. Şimdi oralarda karlar eriyor, her dere büyük bir engele dönüşüyor. Bence bu meselenin takvimi önemli değil. Net bir çekilme iradesi ortaya konduğu için devletin takvime bakacağını düşünmüyorum. Kimsenin kalkıp sayım yapacak hali yok, Kürt hareketi çok net bir irade koydu.

Öcalan'ın önerileri gayet yoğunluklu olarak tartışılıyor. Sayın Öcalan, "Ben atama ya da direktif vermeye yatkın birisi değilim, öneride bulunma kapasitem gelişkindir" diyor. Kürt siyasal hareketi kadar her şeyin tartışıldığı başka bir yapı yoktur. Gelecekte tarih yazacaktır Öcalan ile KCK arasındaki tartışmaları.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri