Şırnak’ta Dershanelere Saldırdıran Grup Kur'an-ı Kerim'i De Ateşe Verdi

Şırnak il merkezi ve Silopi ilçesinde özel bir dershaneye saldırı düzenleyen bir grup eylemci, dershane içerisinde bulunan Kur’an-ı Kerim’i de ateşe verdi. Dershaneleri kullanılamaz hale getiren eylemciler, dershane yöneticilerine de linç...

Şırnak il merkezi ve Silopi ilçesinde özel bir dershaneye saldırı düzenleyen bir grup eylemci, dershane içerisinde bulunan Kur’an-ı Kerim’i de ateşe verdi. Dershaneleri kullanılamaz hale getiren eylemciler, dershane yöneticilerine de linç girişiminde bulundu.

Şırnak'ta, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden bir grup eylemci, gece yine sokaklara döküldü. HDP tarafından açıkça yapılan sokağa çıkma çağrısından sonra sokaklara çıkan bir grup eylemciler eğitim yuvalarını hedef aldı. Şırnak il merkezi ve ilçelerinde bölge çocuklarının eğitimi için gecelerini gündüzlerine katan özel dershanelere saldıran eylemciler, dershaneyi yakmakla kalmayıp dershane içerisinde bulunan Kur’an-ı Kerim’i de ateşe verdi.

Şırnak il merkezi Gündoğdu Mahallesi'nde eğitim faaliyetleri veren özel bir dershaneye saldırı düzenleyen yaklaşık 20 kişilik eylemci grubu, dershaneyi ateşe verdi. Dershaneyi molotof bombalarıyla yakmaya çalışan eylemciler, ellerinde odunlarla dershanenin tüm camlarını kırdı. Güvenlik güçleri olaylara geç müdahale ederken, yapılan saldırılar dershanenin birinci katı kullanılmaz hale geldi. Bu durum karşısında çaresiz kalan dershane yöneticileri, sabahleyin binaya gelip dershaneyi temizledi.

Dün gece eylemciler tarafından yapılan saldırıların ikinci adresi ise Silopi ilçesi oldu. Önce özel bir dershaneye saldırı düzenleyen eylemciler, daha sonra bir banka ve PTT binasına saldırı düzenledi. Dicle Mahallesi’nde bulunan özel bir dershaneye saldıran yüzleri maskeli eylemciler, molotof bombaları ve taşlarla dershaneyi kullanılamaz hale getirdi. Dershanenin kepenklerinde delik açan göstericiler içerisine attıkları molotoflarla binayı ateşe verdi. İtfaiyenin söndürdüğü yangın nedeniyle dershanede büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Olaylarla ilgili bir açıklamada bulunan dershane Müdürü İsmail Aykut, "Dün gece yüzleri kapalı yaklaşık 50 civarındaki bir grup dershaneye saldırdı. Haber alır almaz polis ve itfaiyeye haber verdik. Müdahalede geç kalındı. Bir öğretmen arkadaş ile müdahaleye etmeye çalıştık, ancak 30 kişilik bir grup bizi linç etmeye çalıştı. Canımızı zor kurtardık. Burası bir eğitim yuvasıdır. Silopi halkının çocuklarını yetiştiren böyle bir kurum bu hale gelmesi hepimizi derinden üzmüştür. Bu yapılan zulmü herkesin görmesini istiyoruz. Çok üzgünüz ve her zaman burada olacağız. Eğitimin yanında çocukları yetiştirmenin yanında olacağız. En kısa sürede tadilatına başlayacağız. Silopi halkına yardımcı olmaya devam edeceğiz. Hiçbir güç hiçbir baskı bizi engellemeyecek." diye konuştu.

Öte yandan Cizre'de yine sokak olayları çıktı. IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto etmek amacıyla cadde ve sokaklarda gösteri yapan yüzleri maskeli eylemciler, yolları trafiğe kapattıktan sonra 3 mobese kamerasını tahrip etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri