Şırnak'ta 12 Mahalle Ve 2 Meydanın Adı Kürtçe Olarak Değiştirildi

Şırnak Belediye Meclisi, şehir merkezindeki 2 meydan ile 12 mahallenin isimlerinin değiştirilmesine oy birliğiyle karar verdi. Şırnak şehir merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'nın ismi Azadi(özgürlük) Ömer Kabak Meydanı'nın adı ise Aşiti(barış)...

Şırnak Belediye Meclisi, şehir merkezindeki 2 meydan ile 12 mahallenin isimlerinin değiştirilmesine oy birliğiyle karar verdi. Şırnak şehir merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'nın ismi Azadi(özgürlük) Ömer Kabak Meydanı'nın adı ise Aşiti(barış) oldu. Şehrin en büyük mahallesi Vakıfkent'in adı ise Kobanê yapıldı. Mahallelerin yeni adları Herekol, Fereşin, Gabar, Çırav, Botan ve Besta gibi isimlerden oluştu.

    Şırnak’ta 12 mahalle ve 2 meydanın ismi Kürtçe olarak değiştirildi. Belediye Meclisi, Vakıfkent Mahallesi'ne Kobanê Mahallesi adını verdi. Şırnak Belediye Meclisi, bugün yapılan Kasım ayı meclis toplantısında şehirdeki 12 mahalle ile 2 meydanın Türkçe olan isimlerini Kürtçe olarak değiştirdi. İsim değişiklikleri kararı oy çokluğuyla alındı. Belediye Meclisi'nin isim değişikliğiyle ilgili kararı önümüzdeki hafta Şırnak Valiliği'ne gönderileceği belirtildi.

    Şırnak'taki mahalle ve meydanların yeni isimleri şöyle:

    Yeni Mahalle, Cudi Mahallesi; İsmetpaşa Mahallesi- Herekol Mahallesi; Gazipaşa Mahallesi-Fereşin Mahallesi, Vakıfkent Mahallesi - Kobanê Mahallesi; Bahçelievler Mahallesi - Gabar Mahallesi; Atatürk Mahallesi - Çırav Mahallesi; Yeşilyurt Mahallesi - Botan Mahallesi; Gündoğdu Mahallesi - Rojhilat Mahallesi; Dicle Mahallesi - Kato Mahallesi; Şehr-i Nuh Mahallesi - Şehrê Nuh Mahallesi; Aydınlık Mahallesi - Heftenın Mahallesi; Cumhuriyet Mahallesi - Besta Mahallesi; Cumhuriyet Meydanı - Azadi Meydanı ve Ömer Kabak Meydanı - Aşiti Meydanı.

    Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesinde toplam 3 mahallede PKK'nın asayiş birimi YDG-H özerklik ilan ettiğini duyurmuş bugün özerklik ilan edilen mahallenin çevresine hendek kazılmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri