Sırbistan'ın İflasına İki Yıl Kaldı

Sırbistan hükümeti, ekonomiyi iflastan kurtarmak için mali önlem planı açıkladı.Maliye Bakanı Lazar Krstiç, Sırbistan ekonomisinde reform yapmak için 10 yıl geç kalındığını ve böyle giderse 2 yıl içinde iflas edeceklerini söyledi.

Sırbistan hükümeti, ekonomiyi iflastan kurtarmak için mali önlem planı açıkladı.

Maliye Bakanı Lazar Krstiç, Sırbistan ekonomisinde reform yapmak için 10 yıl geç kalındığını ve böyle giderse 2 yıl içinde iflas edeceklerini söyledi. Önlem paketi memur maaşlarının düşürülmesi ve katma değer vergisi oranının yükseltilmesini içeriyor.

Gelecek yıl başlayacak önlemler çerçevesinde ayda 520 Euro'dan fazla maaş alan memurlardan yüzde 10 ila 25 oranında 'dayanışma vergisi' alınacak. 7,3 milyon nüfuslu Sırbistan'da bu uygulamadan 350 bin memur etkilenecek. Gıda ve diğer tüketim maddelerinden alınan KDV ie yüzde 8'den yüzde 10'a yükseltilecek. Kadınlarda emeklilik yaşı ise 60'tan 63'e çıkacak.

Yale Üniversitesi mezunu Lazar Krstiç (29), geçtiğimiz ay maliye bakanı olarak atanmıştı. Krstiç, 1,5 milyar Euro'luk tasarruf ve bütçe açığınını GSMH'nin yüzde 2'sine düşürmeyi hedefliyor.

İşsizliğin yüzde 25'i bulduğu Sırbistan'da devletin 26 milyar dolar dış borcu bulunuyor. Bütçe açığı ise GSMH'nin yüzde 6,5'i civarında. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri