Sıranın Bize Gelmesini mi Bekleyeceğiz?

Nazmiye Gülbaş

Hamas 7 Ekim 2023'te Gazze'yi savunma amaçlı İsrail'e karşı ''Aksa Tufanı'' harekatını başlatmıştı. Herkesin ''birkaç gün sonra pes ederler, İsrail Hamas'ı ve Gazze'yi bitirir'' diye beklediği bir dönemde hareket bir yıldır direnmeye devam etmekte.

Bebeklerin katledilmesine karşı ABD ve kimi Avrupa ülkelerinin liderleri sessiz kalmak bir yana dursun, ABD senatosunda Netanyahu dakikalarca ayakta alkışladılar. Burada Batı'nın çirkin yüzünü bir kere daha müşahede etmiş olduk maalesef!

Hz. Peygamber (sav)'in ifade ettiği gibi ''Küfür tek millettir.'' Batılı ülkelerinden merhamet bekleyemeyiz.

Bizim canımızı en çok acıtan batılı devletlerden ziyade Müslüman devletlerin İsrail'e herhangi bir yaptırım yapmamaları (!) İslam İşbirliği Topluluğu(İİT)'nun sadece kınamış, Gazze'de bebek-çocuk, kadın, ihtiyar, genç erkek 42 bin Müslümanın katledilmesini seyrettiler. 2 Milyara yakın Müslümanın bir avuç Siyonist karşısında acizliği, suskunluğu bizleri derinden yaralamakta.

Yemen, Lübnan'da Hizbullah, kısmen İran dışında, hangi Müslüman devlet İsrail'e karşı bir yaptırımda bulundu?

Yemen ki bir yandan açlıkla mücadele ederken bir yandan da dünya Siyonizmini, küresel devletleri karşısına alarak Gazze'nin yanında yer almış, İsrail'e silah, mühimmat, yiyecek vb. gibi yardım getiren gemileri vurmakta. Bir avuç Müslüman İsrail'e karşı Gazze'ye destek olmakta. Yine Lübnan'da Hizbullah, suni olarak üretilen Şii-Sünni ayrışmasına rağmen Gazze için İsrail ile mücadele etmekte. İran zaman zaman İsrail'e füze göndermekte stratejik yerleri vurmakta.

İsrail sadece fiziki işgaller yapmıyor. Birçok Müslüman devlet (Türkiye dahil) İsrail'in sosyo-kültürel işgali altındadır. Sosyal medyada İsrailli ve İsrail yanlısı troller feyk hesaplardan Sünni-Şii çatışmasını körükleyerek, Hamas, Hizbullah ve İran aleyhine propaganda yapmaktalar. Psikolojik harp yapıyorlar.

Siyonistler her zaman olduğu gibi yine ''Böl-parçala-yönet'' taktiğini uyguluyor. Bununla birlikte hem Hamas hem Hizbullah-İran bu oyunu görmüş ve birbirine destek açıklamaları yapıyorlar.

Birkaç gün bile dayanamaz denilen Gazze'de Kassam Tugayları destanlar yazmıştır. Hamas lideri İsmail Haniye şehid edilmesine rağmen mücadeleden yılmayan bir avuç inanmış yiğit, İsrail'in ''yenilmez'' imajını yerle bir etti. Aynı şekilde lideri Nasrallah'ın şehid edilmesi rağmen Hizbullah İsrail'e kök söktürmekte.

Müslüman ülkelerin sessizliği İsrail'in füzesinden daha fazla yaralamakta insanı. Sessiz olanlar bir tarafa birde İsrail'in dolaylı olarak yanında olanlar var maalesef! Azerbaycan İsrail'e petrol göndermekte ve her türlü destek olacağını açık açık ilan etmiştir. Türk hükümeti ise 'Türkiye İsrail ile ticaret yapıyor.'' iddialarını evvela yalanlamış, daha sonra belgeleriyle ortaya konunca ticareti durdurduklarını ilan etmişti. Birkaç hafta sonra ise ticaretin üçüncü ülkeler üzerinden devam ettiği iddiaları yer aldı medyada. Halbuki Azerbaycan'ın Türkiye üzerinden gönderdiği petrolün vanalarını kapatmak İsrail'in savaşı kaybetmesi demek değil midir?

Malatya Kürecik Radar Üssü ve İncirlik Üssü'nün kapatılması demek İran vd. Müslüman ülkelerden İsrail'e atılan füzelerin yerini bulması demek değil midir? Türkiye'nin siyasi, askeri, diplomatik ilişkilerini gözden geçirip İsrail'e yaptırım yapması hem Gazze'nin kurtuluşuna hem de bölgesel olarak tüm Müslüman ülkelerin güvenliğini sağlayacak değil midir?

Türkiye neden bu adımları atmadı/ atmıyor?

On binlerce çocuk katledildi! Gazze'de soykırım yapılıyorken, Türkiye hâlâ neyi bekliyor?

Bugün olmazsa ne zaman harekete geçecek? Bugün harekete geçemiyorsa yarın geçebilecek mi?

Mamafih Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, ABD pasaportu ile gittiği Batı Şeria'da alnının çatından vurularak şehid edildi? Bir Türk İsrail'de katledilirken Türkiye ne yaptı? Sadece kınamakla yetindi. Kendi vatandaşının katledilmesini sadece kınamakla mı yetinmeliydi?

Biz kardeşler topluluğu değil miyiz?

Bugün Gazze'ye yapılanlar Allah korusun yarın bize yapılmayacak mı? (Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan bunu ifade etti. Peki Erbakan Hoca yıllarca uyarırken neden sözü dinlenmedi? Şimdi ifade edilmesi inşallah toplumda rıza oluşturmak için değildir!)

Bireysel olarak hiç bir şey yapamıyoruz. Siyasi olarak erk değiliz lakin yön göstermesi gereken STK'ların etkisizliği anlaşılır gibi değil. Onca (birkaçı hariç) STK halkın gazını almak için bir-iki mitin ve yürüyüş yapmanın dışında dişe dokunur bir eylem yap(a)madılar nedense...

Bu durum karşısında yüreğimiz yanarken, aciz aciz sıranın bize gelmesini mi bekleyeceğiz?

Aksa Tufanı'nı bir yılını doldurdu, bu bağlamda Gazze ve Doğutürkistan ve zulüm altındaki tüm Müslüman ve mazlumların bu zulmetten biran önce kurtulmasını temenni ediyoruz.

Dua ile...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.