Sırada Sivas var

Pazar günü Gençlerbirliği’ni yenerek alt sıralardaki takımlar arasında haftayı en kazançlı kapatan Konyaspor’da şimdi gözler Sivasspor maçına çevrildi. Kartal, Sivas’ı yendiği taktirde fark 5 puana çıkacak
Konyaspor’da, Sivasspor maçının hazırlığı bir günlük izinin ardından dün yapılan antrenmanla başladı. Pazar günü, Gençlerbirliği’ni yenerek ligde 3. galibiyetini alan ve 14 puanla 14. sıraya yükselen Konyaspor’da, Pazar günü deplasmanda Sivasspor ile yapılacak maçının ilk çalışması dün öğle saatlerinde Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirildi. Yeşil-beyazlılar, akşam saatlerinde ise ikinci antrenmana çıktı. Bugün ve yarın da teknik ve taktik ağırlıklı antrenmanlara yapacak olan Kartal’da Sivas yolculuğu muhtemelen Cumartesi günü başlayacak.
Konyaspor’da sakat futbolcular Erdinç ve Orkun dışında yok. Yeşil-beyazlılar, Sivas deplasmanından en az 1 puanla dönerek ilik yarının son maçında Galatasaray ile yapacağı derbi maça daha rahat çıkmayı amaçlıyor. Kartallar, Sivas’tan 1 puan çıkartmaları halinde, rakibiyle aradaki puan farkını koruyacak. Bu 3 puan olması halinde Konyaspor ile Sivasspor arasındaki puan farkı 5’e çıkacak. Ligde kalma mücadelesi verene rakipler; Bucaspor ve Kasımpaşa’nın zor maçlara çıkmasını da en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlayan Konyaspor’da ilk yarı sonu puan hesabının en az 1 olduğu kaydedildi.. Yeşil-beyazlı yöneticiler, bunun 18’de olabileceğini, Sivas deplasmanından puanla dönmemeleri ve son hafta da Galatasaray’ı yenmemeleri için bir neden olmadığını dile getirdiler.
YÖNET: SİVAS MAÇI ÇOK ÖNEMLİ
Konyaspor’da, iç sahadaki 6 haftalık galibiyet hasretini Gençlerbirliği karşısında sonlandırmanın sevinci yaşanıyor. Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, yaptığı açıklamada, ligde 6 hafta sonra sahalarında kazanmalarının önemli olduğunu söyledi. Ligin 2. haftasında Eskişehirspor’u yendikten sonra 6 haftadır iç sahada galip gelemediklerine dikkati çeken Yönet, Gençlerbirliği galibiyetiyle bu kötü seriyi sonlandırdıklarını ve takımda morallerin üst seviyede olduğunu belirtti. Bu galibiyetle üzerlerindeki baskıdan da kurtulduklarını ifade eden Yönet, “İyi oynamadığımız bir maçı kazandık. Daha iyi performans sergilediğimiz maçlarda ise kazanamamıştık. 3 puan aldığımız için mutluyuz. Ancak, puan cetvelinde bulunduğumuz yerden memnun değiliz” dedi. Teknik kadroya ve oyunculara güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan Yönet, 2-3 maçlık bir galibiyet serisiyle puan cetvelinde çok daha iyi yerlere gelebileceklerini kaydetti. Deplasmandaki Sivasspor ve ilk yarının son haftasında Konya’da yapacakları Galatasaray maçlarının da çok önemli olduğunu vurgulayan Yönet, “Bu iki maçtan 6 puanla ayrılarak ikinci devreye çok daha iyi bir konumda başlamak istiyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri