Sırada kupa var

Ligin ilk yarısını 39 puanla 2. sırada tamamlayan Konyaspor bugün sahasında Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Ümraniyespor ile karşılaşacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 15.00’da başlayacak.

Ligde fırtınalar estiren İttifak Holding Konyaspor Türkiye Kupasında da iddialı. Yeşil-beyazlı ekip bugün sahasında Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Ümraniyespor ile karşılaşacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 15.00’da başlayacak.

Karşılaşmayı Sarper Barış Saka yönetecek. Saka’nın yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve İlker Takpak yapacak. Maçın 4. hakemi ise Yusuf Ziya Gündüz olacak.

Kupaya 4. turda katılan Konyaspor bu turda 2. Lig ekibi Vanspor’u 3-1 yenerek adını 5. tura yazdırmıştı. Yeşil-beyazlı ekip yapılan kura çekimi sonrası bu turda Spor Toto 1. Lig lideri Ümraniyespor ile eşleşti.

RAKİP ÜMRANİYE SÜPER LİGİ KOVALIYOR

Kornyaspor’un kupadaki rakibi Ümraniyespor Spor Toto 1. Ligde ilk yarıyı 39 puanla lider tamamladı. İstanbul temsilcisi ligde oynadığı 18 maçta sadece 3 yenilgi aldı. Türkiye Kupasına 3 turdan itibaren katılan Ümraniyespor bu turda Kahramanmaraşspor ile eşleşti. İstanbul ekibi normal süresi 1-1 tamamlanan maçı uzatmalarda 3-1 kazanarak adını 4. tura yazdırdı. Bu turda Arnavutköy Belediyesi ile eşleşen Ümraniyespor bu maçı 3-2 kazandı. İstanbul temsilcisi bu turu geçerek Konyaspor’un rakibi oldu.

ROTASYONLU BİR KADRO BEKLENİYOR

Ligde başarılı bir ilk yarıyı geride bırakan Konyaspor kupada da başarılı olmanın hesaplarını yapıyor. Geçtiğimiz sezonlarda Türkiye Kupasını müzesine götüren Yeşil-beyazlı ekip daha sonraki süreçlerde ise çeyrek final ve yarı final oynama başarısı göstermişti. 100. yılını yaşadığı bu sezonda Konyaspor Türkiye Kupasını tekrar müzesine götürmek istiyor.

Yeşil-beyazlı takımın bugün oynanacak kupa maçına rotasyonlu bir kadro ile çıkması bekleniyor. İlhan Palut’un ligde daha az süre alan oyunculara Ümraniyespor karşısında forma şansı vermesi bekleniyor.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri