Sıra Beşiktaş'ta

Şampiyon adaylarından Fenerbahçe'yi yenerek şampiyonlukten eden Torku Konyaspor, yarın da ligde ipi göğüsleyen Beşiktaş'ı ağırlayacak. Yeşil-beyazlıların tek hedefi şampiyonu devirmek olacak

HEDEF 3 PUAN

Torku Konyaspor, lig perdesini yarın Beşiktaş ile oynayacağı maçla kapatacak. Konya Büyükşehir Belediye stadında yapılacak ve saat 19.00’da başlayacak. Ligde bu sezon başarılı bir çıkış yakalayarak 63 puanla 3. sırada yer alan Konyaspor ile şampiyon Beşiktaş arasındaki maça ilgi oldukça büyük. Bursaspor karşılaşması sonrası Pazar günü izini yapan yeşil-beyazlılar dün gerçekleştirdikleri taktik antrenmanla Beşiktaş maçının hazırlıklarını bugün tamamlayarak tesislerde kampa girecek. Kartal’da hedef, Beşiktaş’ı yenerek perdeyi galibiyetle kapatmak.

Torku Konyaspor’da yarınki maç öncesi eksik yok. Bursa maçında oynamayan veya oyuna sonradan giren futbolcular teknik adamlar görev vermesi halinde ilk 11’de yer alacaklar. Osmanlıspor galibiyetiyle şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş’ta teknik adamların ligde yeterince süre almayan bazı futbolculara görev verecekleri ileri sürüldü.

Torku Konyaspor ile Beşiktaş bugün 32. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligde ve kupada daha önce oynanan 31 maçta Konyaspor 5, Beşiktaş 17 galibiyet alırken, 9 karşılaşmada berabere sonuçlandı.

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ

Spor Toto Süperi ligde 33. hafta Pazar günü oynanana maçlarla tamamlandı. Osmanlıspor’u yenen Beşiktaş şampiyon olurken, küme düşecek2 takım ise Perşembe günü belli olacak. Ligde son 2 haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe’ye 6 puan farkla önde giren Beşiktaş, şampiyonluk için 1 puanın yeterli olacağı maçta Osmanlıspor’u net bir skorla yenerek 14. şampiyonluğunu ilan etti. Böylece, zirvede ilk 3 sıra 79 puanlı Beşiktaş, 73 puanlı Fenerbahçe ve 63 puanlı Konyaspor’dan oluştu. Başakşehir’in Eskişehir deplasmanında son dakikalarda attığı golle 3 puanla dönmesi sonucu 4. sıradaki yerini garantilediği ligde Osmanlıspor, Galatasaray, Kasımpaşa ve Akhisar ise ilk 5’e girmek için mücadele vermekte. Ligin sonunda ise Mersin’den sonra küme düşecek iki takım Perşembe günü belli olacak. Düğümü muhtemelen Gaziantepspor, Sivasspor ve Eskişehirspor arasında 3’lü averaj belirleyecek. Bu konida da kilit maç: Gaziantepspor-Antalyaspor karşılaşması olacak. Gaziantepspor Antalya’dan 1 puan alması halinde maçlarını kazansalar bile Eskişehirspor ve Sivasspor küme düşecek. Süper ligde hafta sonunda oynanan maçların 5’ini ev sahibi, 2’sini deplasman takımları kazandı. 2 maçta berabere sonuçlandı. Toplam 32 golün atıldığı hafta da en gollü karşılaşmalar aynı sonuçla 7-0 biten Antalyaspor-Trabzonspor ve Kasımpaşa-Mersin maçları oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri