Singapur’da İftar Sofrası Farklı Dinleri Bir Araya Getirdi

Singapur'daki Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından düzenlenen iftar yemeğine farklı dinlerin temsilcileri katıldı.

Singapur'daki Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından düzenlenen iftar yemeğine farklı dinlerin temsilcileri katıldı.

Hıristiyanlık, Budizm, Hinduizm ve Zerdüştlük dinlerinin Singapur'daki önde gelen temsilcilerinin katıldığı iftar programı, canlı olarak ezan okunmasıyla başladı.Yemek esnasında ve sonrasında karşılıklı dostluk, barış ve hoşgörü mesajları verildi.

Bu tür birlikteliklerin önemine vurgu yapan Budist rahip Shi Fa Rong, "Farklı zamanlarda ve farklı konular etrafında daha çok bir araya gelinmesinin dinler arası hoşgörü ve sevgiye, dolayısıyla da dünya barışına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Singapur'daki Hıristiyan Metodist kilisesini temsîlen katılan papaz Gabriel Liew, kendilerinde de bir oruç geleneğinin olduğunu ama yaygın olarak tutulamadığını belirtti. Liew, "Müslüman kardeşlerimizin oruca verdiği önem bizi de kendi orucumuzu tutma konusunda motive ediyor." dedi. Dünya genelindeki diyalog faaliyetlerine de değinen Liew, bu konudaki çabaları çok değerli bulduğunu vurguladı.

Singapur'un en bilinen camilerinden Baalwie Mescidi'nin imamı Habib Hasan el-Attas da hoşgörü ve kardeşliğe vurgu yaptı. Hasan el-Attas, "Osmanlı Devleti, tarihte farklı din ve milletten insanların barış ve hoşgörü içinde yaşadığı en güzel örneklerden biridir." dedi.

TCC Müdürü Necmettin Eskici ise her yıl bu tür iftar programları düzenlediklerini söyledi. Eskici, "Singapur'da kültür ve diyalog faaliyetlerine 1999'da başladık. Singapur'un çok dinli ve kültürlü yapısına merkezimiz olarak katkıda bulunmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri