Singapur’da Dumanlı Hava Kabusu Yeniden Başladı

Singapur’da dumanlı hava belirtileri yeniden kendini göstermeye başladı. Hafta başında yapılan Hava Kalitesi İndeksi (HKİ) ölçümlerinde, sağlıksız olarak kabul edilen 100 HKİ’nin üzerinde değerler saptandı. Singapur Ulusal Çevre Ajansı...

Singapur’da dumanlı hava belirtileri yeniden kendini göstermeye başladı. Hafta başında yapılan Hava Kalitesi İndeksi (HKİ) ölçümlerinde, sağlıksız olarak kabul edilen 100 HKİ’nin üzerinde değerler saptandı.

Singapur Ulusal Çevre Ajansı tarafından yapılan açıklamada, rüzgarların yön değiştirmesi sonucu komşu ülke Endonezya’daki orman yangınlarından yükselen dumanların şehri etkilediğine yer verildi.

Singapur’da dumanlı hava sezonu, bu yıl beklenen kirlilik değerlerinin altında seyretti. Geçen yıla oranla neredeyse hiç dumanlı gün yaşanmayan Singapur’da, yapılan son ölçümler yeni bir dumanlı hava dalgasıyla karşı karşıya olunduğu endişesine yol açtı.

Her yıl Singapur’u etkisi altına alan dumanlı havanın, Endonezya’nın Sumatra adasındaki pekçok çiftçi ve palmiye yağı üreticisi şirketin, kullanılabilir arazi elde etmek için ormanlık alanları yakmasıyla oluştuğu iddia ediliyor. Bu yangınlardan yükselen dumanlar, rüzgarın etkisiyle Singapur’un tamamı ve Malezya’nın bazı kesimlerinde ciddi boyutlarda hava kirliliğine yol açıyor.

Endonez’yadaki orman yangınlarına ait dumanların Singapur’u etkisi altına almasıyla oluşan en yüksek kirlilik değeri geçen yıl Haziran ayında, tehlikeli olarak kabul edilen 300 HKİ’nin oldukça üzerinde olan 401 HKİ olarak ölçülmüştü.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri