Sinemanın Dört Yapraklı Yoncası: Unutulmayacak Bir Gece Yaşadık

Adana Büyükşehir Belediyesi 20. Altın Koza Film Festivali'nin açılış törenine katılan Türk sinemasının ünlü yıldızları Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın, Adana’dan ayrıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi 20. Altın Koza Film Festivali'nin açılış törenine katılan Türk sinemasının ünlü yıldızları Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın, Adana’dan ayrıldı. Beyaz perdenin '4 yapraklı yoncası' olarak adlandırılan ünlüleri Adana Havalimanı’nda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, çiçeklerle uğurladı.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan sanatçılardan Fatma Girik, Altın Koza’nın açılışını, “Çok güzeldi. Mükemmeldi. Her şey çok güzel. Belediye Başkanı ve Adanalılara çok teşekkür ediyorum.” sözleriyle değerlendirdi. Hülya Koçyiğit ise Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz’ın çok güzel bir organizasyon hazırladığını kaydetti. Koçyiğit, “Bize unutamayacağımız bir gece yaşattı. Adanalılara, festivale sahip çıktıları için çok teşekkür ediyoruz. 20. Altın Koza Film Festivali hayırlı olsun.” diye konuştu. 'Tekrar setlere dönecek misiniz?' sorusuna ise Koçyiğit, “İnşallah, hayırlısı.” cevabını verdi.

Filiz Akın ise festivalin çok değerli olduğunu dile getirdi. Çok özel bir gece yaşadığına işaret eden Akın, “Dün gece çok enteresan bir şey olmuş: Bir yabancı yanındakine, ‘Bir tek kelime Türkçe bilmiyorum. Ama sahnede çok olağan bir şey oluyor. Ağlamak istiyorum.’ demiş. Ben de bunu anlatmak istedim.” açıklamasını yaptı.

ŞORAY: ALTIN KOZA'NIN TÜRK SİNEMASINA HİZMETİ ÇOK BÜYÜK

Bacağındaki rahatsızlık nedeniyle yürümekte zorlandığı gözlenen Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, “Adana Altın Koza her yıl tekrarlanıyor. Türk sinemasına hizmeti çok büyük. Onun için ben bu festivali yaşatanlara, başta başkanımıza, Adana halkına çok teşekkür ediyorum. Dün gece olağanüstüydü; rüya gibiydi. Meslek yaşantımızda unutamayacağımız anılarımızın başında olacak. Tüm Adana halkına, o sıcak yüreklerine, sevgilerine bütün kalbimle teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz "Adanalılar da size teşekkür ediyor.” karşılığını verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri