Sincar’dan Kaçan Çocukların Gözleri Yaşlı

Irak-Şam İslam Devleti adlı örgütün Irak’ın kuzeyinde devam eden saldırıları sebebiyle evlerini terk eden insanların sayısı 600 bini aştı. Dohuk yakınlarındaki Şeryia köyünde okullara, inşaatlara ve hayırseverlerin evlerine 24 binden...

Irak-Şam İslam Devleti adlı örgütün Irak’ın kuzeyinde devam eden saldırıları sebebiyle evlerini terk eden insanların sayısı 600 bini aştı. Dohuk yakınlarındaki Şeryia köyünde okullara, inşaatlara ve hayırseverlerin evlerine 24 binden fazla kişi sığındı.

Muhacirler için Dünya Gıda Programı ve Barzani Vakfı işbirliğiyle günde bir öğün sıcak yemek dağıtılıyor. Kuyruğa ise daha çok kadınlar ve çocuklar giriyor.

Sincar’daki köylerinde mutlu bir hayatları olduğunu anlatan Falih, “Şimdi evsiziz. Buraya gelmeyi hiç arzu etmezdik.” diyor. Geceleri, evlerinin patlatıldığı ve insanların öldüğüne dair kabuslar gördüğünü söylüyor.

Kuzeni Zeydan ise Sincar’da önce dağa kaçtıklarını ve burada bir ağacın altında yattıklarını anlatıyor. Dohuk’a gelirken yolda susuzluk sebebiyle ayakta kalamayan insanlar gördüklerini söylüyor. “Bize yalvardılar ama bizim yanımızda da hiç su yoktu.” şeklinde konuşuyor.

Sekiz yaşındaki Randa ise en çok arkadaşlarını özlediğini ifade ediyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri