Sincan'da Dere Yatağına Yapılan Park Sel Suyu Ve Çamurla Doldu

Ankara Sincan ilçesi Çimşit, Saraycık ve Malazgirt Mahallesi’nde etkili olan yoğun yağış sonrası mahallede dere yatağına yapılan Şehit Rıdvan Süer Parkı tamamen su ve çamurla doldu. Sel mağduru vatandaşlar yetkililerin ilgisiz olduğunu...

Ankara Sincan ilçesi Çimşit, Saraycık ve Malazgirt Mahallesi’nde etkili olan yoğun yağış sonrası mahallede dere yatağına yapılan Şehit Rıdvan Süer Parkı tamamen su ve çamurla doldu. Sel mağduru vatandaşlar yetkililerin ilgisiz olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Dün akşam yağan yağmur ile birlikte, giderinin olmaması ve zeminden daha alçak kotta bulunması nedeniyle park tamamen sular altında kaldı.

Parktaki kamelyalar ve banklar tamamen su ve çamur birikintileri ile doldu. Öte yandan iş yerleri, evleri ve araçları sel suları ve çamur birikintisi altında kalan vatandaşlar yağmurun şiddetli sele neden olduğunu, suyla birlikte büyük oranda çamur birikintilerinin de olduğunu söyledi. Kimi vatandaşlar eşyalarını güçlükle dışarı çıkardı.

Sel baskınının yaşandığı bölgeyi gezen MHP Sincan Belediyesi meclis üyeleri, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek bilgi aldı. MHP Sincan Belediye Meclis Üyesi Hamdi Yılmaz, sel suları çamur birikintileri ile dolu olan Şehit Rıdvan Süer Parkı’nda acilen önlem alınması gerektiğini belirtti. Yılmaz, “Parkın zaten gideri yoktur, yeşil alan olduğu için. Evlerin, binaların giderleri vardır. Orada teknik olarak yapılması gerekir miydi bilmiyorum ama mutlaka yapılması gerekirdi. Bu kadar yeşil alanın su birikimleri nereye gidecek düşünülmesi lazım yani. Şimdi mevcut belediye başkanı hala gelmemiş vatandaşların yanına. Adeta Sincan da afet ilan edilmesi lazım. Onlarca evsiz kalan insanları gördüm. Araçları sular altında kalan insanları gördüm. Şu anda vatandaşlar belediyeden, AFAD’dan bir yardım eli bekliyorlar.” dedi.

Park yapılan yerin dere yatağı olduğunu belirten bir mağdur ise “Buradan taşlara basarak geçerdik. Dere yatağıydı burası. Etraftakiler zaten mandıraydı. Gecekondular falan vardı, oraların pisliği de hep buraya akıyordu önceden.” diye konuştu.

"MUHTAR BİLE GELİP HALİMİZİ SORMADI"

Evlerinin tamamını su bastığını söyleyen mağdur vatandaşlar, eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini belirterek, yardım istedi. Dünden bu yana hiçbir yetkilinin gelip ilgilenmediğini ifade eden vatandaşlar, “Bir tek belediye su çekiyor ama biz evlerimize giremiyoruz. Biz kendimiz suları temizlemeye çalışıyoruz. Belediyenin ne işi var o zaman, belediye ne işe yarıyor. Buraya bırak Büyükşehir Belediye Başkanı'nı, Sincan Belediye Başkanı'nı, buraya muhtar bile gelip halimizi sormadı.” ifadeleriyle sıkıntılarını dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri