Sincan’da Aynı Mahallede Bonzaiden Üçüncü Genç Hayatını Kaybetti

Ankara'da aynı mahallede üçüncü kez bonzai ölümü yaşandı. Arkadaşının evinde bonzai ve jamaika adlı uyuşturucu madde içen Muhammed Arslan (19) yaşamını yitirdi. Aynı mahallede ikamet eden ve daha önce de iki arkadaşının bonzai ve uyuşturucudan...

Ankara'da aynı mahallede üçüncü kez bonzai ölümü yaşandı. Arkadaşının evinde bonzai ve jamaika adlı uyuşturucu madde içen Muhammed Arslan (19) yaşamını yitirdi. Aynı mahallede ikamet eden ve daha önce de iki arkadaşının bonzai ve uyuşturucudan öldüğünü belirten Burak Uğurlu, bonzai, jameika, eroin ve kokaine ulaşmanın, elde etmenin çok kolay olduğunu söyledi.

Ankara’nın Sincan İlçesi’nde bir kuaförde çalışan Muhammed Arslan (19) iş çıkışı arkadaşıyla birlikte gittikleri evde bonzai ve jamaika adlı uyuşturucu madde içerek uyudu. Sabah saatlerinde uyanan arkadaşı Muhammed Arslan'ı uyandıramadı ve 112 ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ile müdahalenin ardından Muhammed Arslan’ın öldüğünü belirledi. Hayatını kaybeden Muhammed Arslan'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Polis aynı evde bulunan arkadaşını gözaltına aldı.

'DEVLETİMİZİN BUNA BİR ÖNLEM ALMASINI İSTİYORUM'

Bonzai içerek hayatını kaybeden Muhammed Arslan'ın çalıştığı işyeri sahibi Salih Uyanık, “Muhammed Arslan yaklaşık iki buçuk aydır benim yanımda çalışıyor. Bayan kuaför salonumuz var. 19 yaşında cıvıl cıvıl, pırlanta gibi bir gençti. Akşam yanımdan ayrılmıştı, saat dokuz gibi. Sabah da ölüm haberini aldık. Bonzaiden olduğunu söylediler. Yeter artık diyoruz. Daha ne kadar kişi ölecek diyoruz. Bundan sonra da daha ne söylenir bilmiyorum ama, daha başka gençler yanmasın. Hükümetimizin, devletimizin buna bir önlem almasını istiyorum. Daha önce böyle bir alışkanlığı yoktu. İki buçuk aydır benim yanımda çalışıyor, kesinlikle o şekilde ben içiciyim, şöyleyim, böyleyim diye bir alışkanlığını görmedim. Daha askerliğini yapmamıştı, 95 doğumluydu.”

AİLELERE SESLENİYORUM ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKSINLAR

Salih Uyanık ailelere seslenip, çocuklarına evlatlarına sahip çıkmalarını istedi. Otopsi yapıldıktan sonra Muhammed’in eşyalarının kendilerine verdiklerinde akşam kendisinden aldığı 50 liranın cebinden çıktığını aktaran Uyanık, "2 tane 20’lik 1 tane 10’luk bu paranın hiç bir şekilde eksilmediğini görüyoruz. Yani burada uyuşuturucuyu arkadaşının ısmarladığını, onun yardım ettiğini, bunu onun temin ettiği ortada. Bu 50 lirayı benim verdiğime dair gerekli kamera kayıtları da var iş yerinde onu da ispat edebilirim. Yani cebinden 5 kuruş para harcamamış ve bonzai ve jamaika alınmış harmanlanıp içilmiş. Yani bu arkadaş kurbanı. Ailelere sesleniyorum çocuklarına evlatlarına sahip çıksınlar.” şeklinde konuştu.

ARKADAŞLARIMIN YARISINDAN ÇOĞU UYUŞTURUCU KULLANIYOR

21 senedir Sincan'da oturduğunu ve daha önce bonzai ve eroinden iki arkadaşının hayatını kaybettiğini ifade eden Burak Uğurlu da “8 senedir bu mahallede oturuyorum bu mahallede birçok arkadaşım var. Arkadaşlarım yarısından çoğu uyuşturucu kullanıyor. Genelde Saraycık’tan temin ediyorlar. Bu aralar burada çok torbacı türedi. Genelde esrar, extasy veriyolar. Son 2 senedir de bonzai ve jamaika adlı uyuşturucu var. Çok ölen arkadaşımız var. Bunu günlük yaşamda çok fazla kullanabildikleri için çok fazla kullanıcısı var. Ucuz. Sigara ucunda içiyorlar, çeşitli yollarla içiyorlar. Bir ay önce bir arkadaşımız öldü Sincan’da bonzaiden. Yine bir buçuk iki ay önce eroin kullanan bir arkadaşımız vefat etti." dedi.

'FİYATI 10 LİRA'

Bonzai ve uyuşturucu kullanımının önce arkadaş vasıtasıyla ikram edilerek alıştırıldığını söyleyen Burak Uğurlu, satışının çok rahat yapıldığını, teminin de çok kolay olduğunu aktarıp izlenimlerini şu şekilde aktardı: "Uyuşturucuyu kullanmaya ilk önce bir arkadaşı vasıtasıyla ulaşıyor. Onlarla beraber parası varsa her türlü bulur zaten. Bunu satan adam kullananlar sürekli birleşiyor koalisyon yapıyorlar. Bir kullanıcı oluyor, o kullanmayana açılıyor, o kullanmayana açılıyor sürekli bir devir daim söz konusu. Arkadaş kurbanı kesinlikle, çevre psikolojisi. Çevrenin verdiği, nasıl deyim, ailede ki sıkıntılar, parasal sıkıntılar, eğitim sıkıntıları bunlar direk uyuşturucuya itiyor insanı. Uyuşturucuya ittiği için kullanmayan bir arkadaş kullanan bir arkadaşını görüyor, bir gün olmazsa 2. gün düşüyor. Daha sonra ben de içeceğim diyor. Bu sefer onla beraber içiyor, o ısmarlıyor, 2. gün yine o ısmarlıyor, 3. gün bu sefer o kullanmayan arkadaş gidip alıyor, satın alıyor. O olmuyor başkasından alıyor sürekli dönüyor. Bu sefer başka kullanmayan arkadaşlara kullandırıyor. Bu sürekli devir olarak dönüyor. Fiyatı da zaten 10 lira falan. Fişek hesabı satılıyor. Esrarın fişeğini 10 liraya alıyorlar. Jamaika, bonzai 10 lira, extasy 15 lira, eroin 20 lira, taş (kokain) 50 lira, sürekli merdiven zincir yükseliyor. Polis sadece olayın sıcak anında yetişiyor. Yani birebir operasyon yapılmıyor. Sadece adı duyulanlara yapılıyor. Saraycığa yapılıyor, saraycıkta zaten satıldığı biliniyor. Herkes biliyor, vatandaş da biliyor ama pek peşine düşmüyorlar” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri