Sincan Adliyesi’ndeki Engelliler, Engelleri Aştı

Engelli vatandaşlar ve avukatlar için yapılan düzenlemeler dikkat çeken Türkiye’nin ilk engelsiz adliyesi olan Sincan Adliyesi’nde hizmetler sorunsuz devam ediyor. Adliyeye gelen engelli vatandaşlara ve engelli avukatlara her konuda öncelik tanınıyor.Sin

Engelli vatandaşlar ve avukatlar için yapılan düzenlemeler dikkat çeken Türkiye’nin ilk engelsiz adliyesi olan Sincan Adliyesi’nde hizmetler sorunsuz devam ediyor. Adliyeye gelen engelli vatandaşlara ve engelli avukatlara her konuda öncelik tanınıyor.

Sincan Adliyesi’ndeki yeniliklerin bazısı ise; ana girişten başlamak üzere 3 bin 300 metre hissedilebilir yürüme yüzeyi, 112 adet merdiven küpeştesi, 1 adet sesle yönlendirme sistemi, kabartmalı yönlendirme panoları, 3 kademeli isimlik (braill alfabesi, Türkçe kabartma ve piramit rakamsal), asansör içi ve dışı enformasyon panoları, adliye girişinde engelli danışma ve her ön büro içinde bir adet engelsiz banko, her katta tanımlı ikişer adet kat planı ve engelli tuvaleti.

Ayrıca savcılık ön bürosuna konulan Braill yazıcısı ile bütün görme engelliler için UYAP’ta yapılan tüm resmi işlemler Braill alfabesiyle (kabartma) çıktı alması imkanı sağlandı.

ADLİYE ÇALIŞANLARINA İŞİTME DİLİ KURSU

Pilot adliye olarak ‘engelsiz bir hizmet verme’ amacıyla yerel yönetimlerle işbirliği kurarak uygulanan proje ile Sincan Adliyesi diğerlerine örnek teşkil ediyor. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği üzerine Etimesgut Halk Eğitim Merkezi tarafından, işitme engelli vatandaşlarla daha iyi bir iletişim kurmak adına adliye personeline ‘İşitme Dili’ kursu verildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri