Şimşek Dünya 2.’si

Bayanlar 63 kiloda mücadele eden Sibel Şimşek, toplamda 241 kilo kaldırarak gümüş madalya aldı
Dünya Halter Şampiyonası’nda bayanlar 63 kiloda mücadele eden Sibel Şimşek, toplamda 241 kilo kaldırarak gümüş madalya aldı. Antalya Expo Center’da süren şampiyonada Sibel Şimşek silkmedeki ilk hakkında 130 kilo  kaldırdı. İkinci ve üçüncü hakkında başarısız olan Şimşek, toplamda 241 kilo ağırlığa ulaşarak gümüş madalya aldı. Şimşek, şampiyonayı koparma ve toplamda aldığı 2 gümüş madalya ile kapattı.
Şampiyonayı takip eden seyircilerin büyük alkışları eşliğinde podyuma çıkan Sibel Şimşek, koparmadaki ilk hakkında 108 kilogramı zorlanmadan kaldırdı. Şimşek ikinci hakkında denediği 111 kilogramı kaldırmakta başarısız oldu. Şimşek üçüncü hakkında 111 kilogramı kaldırarak 63 kilogram koparmada Dünya ikincisi oldu. Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xiafang Ouyang’ın 112 kilogram ile şampiyon olduğu 63 kilogram koparmada Güney Koreli Kım Seo-Kyung ise 107 kilogram ile üçüncü oldu.
A kategorisi 63 kilogram silkmede ise Sibel Şimşek ilk hakkında 130 kilogram kaldırdı. İkinci hakkında 135 kilogramı kaldırmakta başarısız olan Şimşek, üçüncü hakkında denediği 136 kilogramı kaldırmakta da başarısız oldu. A kategorisi 63 kilogram silkmede Kazakistan’dan Maneza Maiya 143 kilogram kaldırarak Dünya Şampiyonu oldu. Maiya aynı zamanda Dünya rekoru kırdı. Colombiya’dan 134 kilogram ile Palomeque Valoyes ikinci oldu, Kuzey Kore’den 130 kilogram ile Joeng Ae üçüncü oldu.
ŞİMŞEK: BUNDAN SONRAKİLER ALTIN OLACAK
Dünya Halter Şampiyonasında 63 kiloda dünya ikincisi olan Sibel Şimşek, bundan sonraki madalyalarının altın olacağını söyledi. Antalya’da süren şampiyonada 63 kiloda mücadele eden ve koparma ile toplamda 2 gümüş madalya kazanan Sibel Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl dünya üçüncüsü olduğunu hatırlatarak, “Herkese söz veriyorum bundan sonrakiler altın olacak” dedi. Şimşek, ikinci kez dünya şampiyonasında mücadele ettiğini belirterek, “Hedefim dünya şampiyonluğuydu ama ikinci oldum. Geçen sene de kıl payı kaçırdım, bu sene de kıl payı kaçırdım. Bunlar bana tecrübe oluyor” diye konuştu. Antrenörlerini bundan sonra çok iyi dinleyeceğini ifade eden Şimşek, “Artık burnumun dikine gitmeyi bırakacağım, büyüklerime kulak vereceğim. Bunların hepsi bana tecrübe oluyor, kendimi tekrarlamayı bırakacağım” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri