Simitçiye yasak piyangocuya serbest!

Şehir merkezinin en işlek yerlerinde simit satışı seyyar olarak yasak iken, milletin inancına tamamen ters olan ve ilahiyatçılar tarafından haram olduğu ifade edilen Milli Piyango biletleri seyyar satıcılar tarafından rahatça satılıyor.

Zabıtalar hiçbir seyyar satıcıya izin vermezken haram olan Milli Piyango biletleri, seyyar satıcılar tarafından sesli olarak tanıtımı dahi yapılarak rahatça satılıyor.Geçtiğimiz yıllarda Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında şehir merkezindeki tarihi ve kültürel dokuya uygun olmadığını iddia edilerek tüm seyyar simitçiler yasaklayıp kaldırılmıştı.

Seyyarlar açlık grevi de yapmalarına rağmen belediye bu karardan vazgeçmemişti. Milli Piyango bileti satıcısı seyyarlar ise camii önlerinde, yaya trafiğinin en yoğun olduğu noktalarda, tarihi medrese önünde hiç bir engelleme olmadan rahatça satış yapabiliyor. Vatandaşlar, Belediye'nin helalinden ekmek parası kazanmaya çalışan seyyarları toplatırken, ilahiyatçılar tarafından açıkça haram olduğu açıklanan piyango biletlerinin seyyar satışına neden göz yumduğuna ise bir anlam veremediklerini ifade etti.

HÂLİD ŞEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri