Simitçinin grip önlemleri

Açık öğretim Fakültesi öğrencisi simitçi, domuz gribine önlem olarak maske ve eldiven takıyor, müşterisine simidin yanında kolonyalı mendil ve domuz gribine karşı bilinçlendirici broşür veriyor


22 yaşındaki Mustafa Çelmeli bir yandan okuyor, diğer yandan da ekmeğini kazanıyor, ailesine katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi İşletme Bölümü birinci sınıfta okuyan Mustafa Çelmeli, Büyükşehir Belediye binasının önündeki tezgahında simit satıyor. 4 yıla yakındır simit satan Mustafa Çelmeli, sadece simit satmakla kalmıyor, müşterilerine farklı yenilikler de sunuyor. Mustafa Çelmeli, içinde fıkra, güzel söz ile şiirlerin bulunduğu özel broşürler hazırlayıp, müşterisine hediye ediyor. Üstelik bu broşürleri her gün yenileyen Mustafa Çelmeli, müşterilerinden de olumlu tepkiler aldığını belirterek, “Müşteriler bu uygulamaya alıştı. Simidini alan müşteri yanında broşürü almayı da unutmuyor ve her gün merakla takip ediyor” ifadelerini kullandı.
SİMİDİN YANINDA KOLONYALI MENDİL VE BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜR
Sıcakkanlı yapısı, işine verdiği özeni ile gelip geçen herkesin dikkatini çeken Mustafa Çelmeli, son dönemde domuz gribinin ülke genelinde yayılması ve buna bağlı olarak ölümlerin yaşanması üzerine kendi faaliyet alanı içerisinde önlemlerini aldı. Vatandaşın sağlığını düşünerek harekete geçen yenilikçi simitçi Mustafa Çelmeli, ilk olarak el değmeden müşteriye simit sunma uygulamasını hayata geçirdi. Sabahleyin gelen simitleri eldiven takarak kapalı tezgaha özenle yerleştiren Mustafa Çelmeli, müşterilere de yine eldiven takarak istediği simidi veriyor. Ayrıca domuz gribine önlem için büyük önem taşıyan maske kullanmaya da başlayan Çelmeli, bu sayede müşteriye hijyenik bir şekilde simit sunuyor. Çelmeli, simit alan her müşteriye kolonyalı mendil de vererek, satış sonrası hizmete de imza atmış oluyor. Domuz gribi konusunda müşterilerini bilinçlendirmek için de domuz gribi önlemlerinin yer aldığı broşürler hazırlayan Çelmeli, bu uygulamaları ile hem müşterinin sağlığına önem verdiğini gösteriyor hem de bilinçlenmesine katkı sağlıyor.
MÜŞTERİNİN GÜVENİNİ KAZANDI, SATIŞLARI ARTTI
Uygulamaya ilk başladığında müşterilerinin şaşırdığını, taktığı maske nedeniyle kendisini hasta zannettiklerini anlatan Mustafa Çelmeli, bunların domuz gribi önlemleri olduğunu anlatmasıyla müşterilerin rahat bir nefes aldığını ve duyarlılığından dolayı teşekkür ettiklerini aktardı. Mustafa Çelmeli, domuz gribi önlemlerinin müşterinin güvenini sağladığını ve bunun da simit satışına olumlu etkisi olduğunu söyledi. Çelmeli ayrıca kolonyalı mendil ve broşür uygulamasının bir miktar da olsa maliyetinin olduğunu ancak bunu müşteriye yansıtmadığını ifade etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri