Simide yüzde 20 zam

Konya Fırıncılar Odası tarafından yapılan düzenlemeye göre Konya’da simit ücretleri 75 kuruştan 1 liraya yükseltildi.

Konya Fırıncılar Odası tarafından yapılan düzenlemeye göre Konya’da simit ücretleri 75 kuruştan 1 liraya yükseltildi. Oda tarafından yapılan açıklamada sadece fiyatta değil, gramajda da düzenleme yapıldığı ve 80 gram olan simit hamurunun 90 grama çıkarıldığı vurgulandı. Düzenleme ile zam oranı yaklaşık yüzde 20 oldu. Ankara ve İstanbul’da ekmeğe yapılan zamların ardından Konya Fırıncılar Odası’nda ekmeğe fiyat düzenlemesi ile ilgili çalışma yapıldığı öğrenildi.

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça üyeleri ile yaptıkları görüşmeler sonrası simit gramaj ve fiyatlarında düzenlemeye gittiklerini belirterek, “Simit fiyatlarını 75 kuruştan direkt 1 liraya çıkarsaydık yüzde 33 gibi bir zam oranı olacaktı. Simidin gramajında bir düzenleme yaptık. Hamur ağırlığını 80 gramdan 90 grama çıkardık. Bunun nedeni simidi bir insanı doyuracak bir miktara çekmek. Düzenleme ile 80 gramı 75 kuruş olan simit, 90 gramı 1 lira olarak belirlendi. Fiyat düzenlemesi pazartesi itibarıyla uygulanmaya başladı. Biz üyelerimize düzenlemeyi bildirdik. Fakat dönüşüm 1 hafta içinde tamamlanacaktır. 80 gram satmaya devam eden üyelerimiz fiyatları henüz 75 kuruşta tutmaya devam ediyor” dedi.

EKMEĞE ZAM GELEBİLİR

Konya’da ekmek fiyatlarının değişip değişmeyeceği ile ilgili de konuşan Honça, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu konuda çalışmalarımız var. Ekmek fiyatları İstanbul’da 1.25, Ankara’da 1 TL oldu. Ankara’da Halk ekmek 75 kuruş oldu. Düzenleme yapılacak fakat netleşmedi. Ekmek kaç gram olacak, fiyatları ne olacak şu an için netleşmiş bir çalışmamız yok.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri