Simfer işçileri iş bırakma eylemi yaptı

Kayseri'de beyaz eşya ve ankastre ocak üretimi yapan Simfer Dayanıklı Tüketim Malları A.Ş'nin serbest bölge ve organize sanayideki fabrikalarında işçiler, sendikal sorunlar nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı.

Melikgazi İlçesi Anbar Mahallesi'nde bulunan Serbest Bölge'de beyaz eşya ve ankastre ocak üretimi yapan Simfer A.Ş'de sabah saatlerinde, Birleşik Metal İş Sendikasına üye 300 kadar işçi fabrika önünde toplanıp, eyleme başladı. Fabrikaya çağrılan Çevik Kuvvet Timleri ve polis ekipleri, önlem aldı.

İşçilerin eylemi nedeniyle Serbest Bölge'ye girmek isteyen gazeteciler önce giriş kapısında bekletildi, daha sonra ise fabrikaya yaklaştırılmadı. Görüntü alınmasına karşı fabrikanın önü de kamyonlarla kapatıldı. Aynı şirketin Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikasında da serbest bölgedeki eyleme destek amacıyla 30 işçi iş bıraktı.

Şirket yöneticileri ile sendika yöneticileri eylemin sonlandırılması için görüşmelerde bulunurken, Serbest Bölge girişinde 'Simfer pres, boya, emaye, montaj ve kalite kontrol elemanları aranıyor' ilanı dikkat çekti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri