Şimdi sırada Karşıyaka var

Adanaspor'u yenerek ilk yolunda önemli bir adım atan Torku Konyaspor'da moraller süper

Yeşil-beyazlılar, hafta sonunda oynanacak olan Karşıyaka maçı için hazırlıklara dün başladı. Kartal'da bu maçın da tek düşüncesi gabiyet
 
Torku Konyaspor’da gözler, Cumartesi günü İzmir deplasmanında oynanacak Karşıyaka maçına çevrildi. Adanaspor maçının ardından bir gün izin yapan ve dinlenen yeşil-beyazlılar, Karşıyaka maçı için haftanın ilik antrenmanını dün Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde yaptılar.. Bugün ve yarın taktik ağırlıklı iki çalışma daha yapacak olan Kartallar İzmir’e muhtemelen Perşembe günü öğleden sonra gidecekler. Konyaspor’da son çalışma ise Cuma günü Karşıyaka tesislerinde gerçekleştirilecek.
Sakat futbolcular Ali Dere, Erkan Sekman ve Semih Aydilek dışında cezalı futbolcusu bulunmayan Torku Konyaspor’da hedef, Karşıyaka’yı evinde yenerek 5’te 5 yapmak ve ilk 6 şansını artırmak. Bu arada, Adanaspor maçında ayağına darbe alan ve sakatlanarak yerini Abdülkerim Bardakçı’ya bırakan Muhammet’in sakatlığının önemli olmadığı, tedavisine devam edilen futbolcunun Karşıyaka’ya karşı forma giyebileceği öğrenildi.
KONYASPOR 6. SIRADA
PTT 1. ligde 30. hafta da Erciyesspor’un liderliğiyle kapandı.. Zirvede sadece Erciyesspor haftayı galibiyetle kapatırken, Rizespor, Manisaspor ve 1461 Trabzon haftayı puan kayıplarıyla geçtiler.. Ligde ilk 6 mücadelesi veren takımlardan ise Torku Konyaspor, Karşıyaka galip geldi.. Adanaspor, Boluspor yenilirken, Buca ise İzmir derbisinde Göztepe ile yenişemedi. Ligin 30. haftasında, ilk 4 sırayı Erciyesspor, Rizespor, Manisaspor ve 1461 Trabzon oluşturdu.. Konyaspor ile birlikte 6 takımın ilk 6 mücadelesi verdiği ligde, 38’er puanlı Gaziantep ve Şanlıurfaspor ise, düşme tehlikesinden şimdilik uzak bulunmakta. Lig sonuncusu Ankaragücü’nün son haftalarda atağa katlığı ligde, bu takımla birlikte Kartalspor, Tavşanlı Linyitspor, Denizlispor, Göztepe ve Samsunspor ise, düşmeme mücadelesi vermekte. Torku Konyaspor'un Adanaspor’u 1-0 mağlup ederek üst üste 4. galibiyetini aldığı, 45 puan ve averajla 6. sıraya yükseldiği PTT 1. Ligin 30. haftasında oynanan maçlardan ikisini ev sahibi, üçünü deplasman takımları kazanırken, dört maç berabere sona erdi. Toplam 20 golün atıldığı haftada karşılaşmaların tümünde gol sesi çıkarken, Maçların 4’ü 1-1 ve 3’ü 1-0’lik sonuçlarla kapandı.. Haftanın en gollü karşılaşması ise Ankaragücü’nün Samsunspor’u kendi evinde 4-2 yendiği karşılaşma oldu..  
ABDULKERİM:BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK
Adanaspor A.Ş. maçını kazanarak çok önemli bir engeli daha kayıpsız geçtiklerini ve play-off hedefi doğrultusunda yollarına devam ettiklerini ifade eden genç oyuncu Abdülkerim Bardakçı, öncelikli hedeflerinin kalan maçları da kazanarak play-off grubuna moralli bir şekilde kalmak olduğunu söyledi. Ligde son haftalarda yakaladıkları çıkışlarını devam ettirme adına Adanaspor A.Ş. ile zor ve önemli bir maça çıktıklarını belirten Abdülkerim Bardakçı, "Play-off mücadelesi veren iki takımın maçı beklenildiği gibi zor oldu. Ama daha fazla isteyen ve mücadele eden takım olarak ihtiyacımız olan bir galibiyet aldığımıza inanıyorum. Bu galibiyetle play-off hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Takım olarak son haftalarda yakaladığımız yükselişimiz devam etti. Ama henüz işimiz bitmedi. Önümüzde Karşıyaka maçıyla birlikte 4 maç daha var. Takım olarak o maçlarımızı da kazanarak play-off'a girilebilecek en moralli şekilde girmek istiyoruz" diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri