Silleliler buluştu

Silleliler, bu yıl 17.'si düzenlenen "Geleneksel Sille Günü" etkinliğinde bir araya geldi.

Silleliler, bu yıl 17.'si düzenlenen "Geleneksel Sille Günü" etkinliğinde bir araya geldi. Silleyi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği, Sille Sulama Kooperatifi ve Sille Avcılık ve Atıcılık Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, Sille Himmet Ölçmen Barajı yanında gerçekleştirildi.

Programa Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı ile Atilla Kart, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Devlet Su İşleri (DSİ) 4.Bölge Müdürü Mustafa Uzun ve çok sayıda Silleli katıldı. Yağışa rağmen programa Silleliler'in ilgisi yoğundu. Sabah saatlerinde geleneksel Konya düğün pilavı ile başlayan etkinlik, çocuklar için yarışma programı ile devam etti. Çocuklar, çalınan Sille müzikleri eşliğinde yer kapmaca ve halat çekme oyunu oynadı.

SİLLE'NİN ÖNEMİ ARTACAK

Protokol konuşmalarında ilk olarak söz alan Silleyi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği Başkanı Hikmet Yanartaş, Sille'nin 5 bin yıllık tarih, sanat ve kültürü bünyesinde barındıran nadir bir yer olduğunu ifade ederek, "Bu kültürün yaşatılması için 1991 yılında başlayan dernek çalışmamız büyük fedakarlıklarla bugünlere kadar gelmiştir. Sillemizin son yıllarda tarihi dokusunun korunması ve geleceğe aktarılması için güzel çalışmalar ortaya konuluyor. Çalışmalarla Sille çok önemli bir turizm merkezi olma yolunda ilerliyor. Emeği geçen belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

(DSİ) 4.Bölge Müdürü Mustafa Uzun da bölgenin gelişimi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek buluşmada emeği geçenlere teşekkür etti. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise baraj bölgesine 20 trilyona yakın yatırım yaptıklarını ifade ederek, "Sille her gün gelişiyor. Bizler binalar yapıyoruz ama önemli olan Sillenin kültürünü korumak ve yaşatmak. Pek çok Silleli zengin var. Bu kişilerin el atıp evlerin restorasyonuna destek vermesi lazım" şeklinde konuştu. Milletvekilleri Mustafa Kabakcı ile Atilla Kart da birer teşekkür konuşması yaptı. Bu yılki Sille Günü sponsorluğunu üstlenen Ahmet Sucu'ya desteklerinden ötürü tertip komitesi bir hediye takdim etti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri