Sille’de sanat günleri etkinliği düzenlendi

Selçuklu Belediyesi teşvikleri ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü iştiraki ile gerçekleşmekte olan; Konya’nın dünü bugünü ve yarını temasıyla yapılmakta olan kültür- sanat çalışmaları Sille’de gerçekleşti

Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyen sanatçıları Prof. Mustafa Küçüköner, Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Türe, Dr. Öğretim Üyesi Ömer Tayfur Öztürk ve Resim Bölümü öğrencilerinden seçtikleri gönüllüler ile Sille Barajı kıyısındaki Sille Tabiat Okulu duvarına “Zazadin Hanı” kapısı ve arkeolojik çalışma nesneleri airbrush tekniği ve fırça ile resmedildi. Bilindiği gibi Zazadin hanı 1236 yılında II. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde İpek yol’unda kervanların konaklama yeri ve ticaret amaçlı olarak yaptırılmıştır.

Tüm dünyayı kasıp kavuran bu zorlu Pandemi sürecinde uzaktan eğitimin zorluklarını ve toplumsal buhranları bertaraf edercesine özveriyle yapılan bu özel çalışma, yüz yüze eğitime geçildiğinde Sille Tabiat Okuluna gelecek olan Selçuklu İlçemizdeki anaokulu ve ilkokul öğrencileri ile kavuşacağı günü beklemektedir. 

Çalışma ile ilgili olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Prof. Mustafa Küçüköner,  “Bu duvar resmini, Kültür Mirasımız olan Zazadin Hanı’nı kilometrelerce uzaklıktan alıp minik öğrencilerimizin gözlerinin önüne getirerek, ecdat yadigârı tarihimizin çocuklarımız tarafından hatırlanmasını sağlamak ve insanlık tarihinin beşiği Çatalhöyük’ü hatırlatarak geçmişten geleceğe kültürel bir bağ kurulmasına destek amacı ile yapmaya çalıştık.Bu duvar resminde emeği geçen Prof. Mustafa Küçüköner’e, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Türe’ye, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Tayfur Öztürk’e ve Resim Bölümü öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bu projeyi destekleyen Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmacı Beye ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cem Zorlu hocamıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Şeb-i Arus vuslat yıldönümü haftasında oluşumuzun hissi yoğunluğu ile daha nice eserler görmek istediğimizi heyecanla belirtiyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri