Sille'de 1 bardak çay 25 lira oldu! Semaver yakan Konyalılar detayı

5000 yıllık geçmişiyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası, Konyalıların da gözbebeği olan Sille'de, bir bardak çayın fiyatı tartışma yarattı. 1 bardak çayın 25 lira olmasına vatandaş sert tepki gösterdi.

Konya'nın en tarihi ve turistik noktaları arasında Sille de yer alıyor. Tarihi yapısı, doğa güzelliğiyle ve zengin görselliğiyle Sille, yerli ve yabancı birçok turistin uğrak mekânı oluyor. 5000 yıllık tarihiyle Sille, cazibe merkezi olma özelliğini de koruyor. Son yıllarda Sille'de kafeler de yaygınlaştı. Özellikle yaz aylarında serinlemek ve şehir hayatından bunaldığı için rahat nefes almak isteyenler Sille'ye kaçıyor.

KİMİ VATANDAŞ SEMAVERİNİ YAKIYOR KİMİ KAFEYE GİDİYOR

Kimi vatandaş ateş yakmanın yasak olmadığı yerlerde semaverini yakıyor, evden hazırladığı malzemeleri de yanına alarak Sille'de piknik yapıyor. Kimi vatandaşlar da tarihi Sille'de kafeleri, restoranları tercih ediyor. Birçok Konyalı, misafirlerini Sille'ye ve Sille'deki kafelere götürüyor. Özellikle yaz aylarında bu kafelerde oturacak yer kalmıyor. Zaman zaman kafelerin ve restoranların fiyat politikasından da şikayetler geliyor.

SİLLE'DEKİ ÇAY FİYATI KONYALILARI İKİYE BÖLDÜ!

Turizm mekânı olan Sille'de faaliyet gösteren kafelerde 1 bardak çay genelde 20 ile 25 lira arasında satılıyor. Kimi vatandaş fiyatları çok yüksek bulduğunu söylerken, kimileri de turistik bölgesi olması dolayısıyla fiyatları cazip buluyor. Fiyatları uygun bulanlar, “Bugün bir kahvehanede çay zaten 10 lirayı buluyor. En azından burada güzel bir ortamda, rahat nefes alarak çayımızı içiyoruz” diyor. Birçok Konyalı ise Sille'de fiyatları yüksek bulduğunu dile getiriyor. Sille'deki bu kafelerde serpme kahvaltı menü fiyatı 200 ile 300 lira arasında değişirken, gözleme fiyatı da 80-90 lira arasında farklılık gösteriyor.

TOPLU ORGANİZASYONLARDA İNDİRİM YAPILABİLİYOR

Dönem dönem kampanyalar yapıp, çayı daha ucuza satışa sunan esnaflar da oluyor. Yine toplu bir şekilde Sille'de bir kafede organizasyon yapmak isteyenlere daha ucuz fiyatlar sunulduğu zamanlar da oluyor.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri