Sille Barajı kullanıma açıldı

Sille Himmet Ölçmen Barajı parkı kullanıma açıldı. Selçuklu BelediyeBaşkanı Uğur İbrahim Altay, “Belki Konya’ya bir deniz getiremedik ama buraya gelenler tekne ile gezdiğini anlatabilecek” dedi

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibi Sille Himmet Ölçmen Barajı çevresinde yapılan çalışmaları basın mensuplarına tanıttı. Şu ana kadar 21 milyon TL yatırım yapılan ve tamamlandığında 30 milyon TL harcanacak olan parkta piknik alanları, kafeteryalar ve seyir terasları bulunurken baraj içerisinde tekne turu yapılabiliyor. Vatandaşların kullanımına açılan barajın çevresine araçlar alınmazken park girişinde araç başına 5 TL ücret alınacak. Baraj girişinden kullanım alanlarına golf araçları ile servis yapılacak. Başka Uğur İbrahim Altay, projenin 2018 yılı mayıs ayına kadar tamamlanacağını belirterek barajın bu yıl kullanıma açıldığını ifade etti. Altay, “Konyalı hemşehrilerimizi Sille Barajı’na pikniğe, çay kahve içmeye, göl kenarında oturmaya davet ediyorum” dedi.

KONYA’NIN EN BÜYÜK PARKI

Selçuklu Belediyesi olarak örnek işler yaptıklarını ifade eden Altay, “Bugüne kadar pek çok öncü hizmette bulunduk. Türkiye’de ilk olan projeleri hayata geçiriyoruz. SOBE de Türkiye’nin örnek projelerinden biri oldu. 40 otistik çocuğumuza rehabilitasyon eğitimi veriyoruz. Yaz spor okullarımız devam ediyor. 19 branşta çocuklarımız eğitiliyor. 7.5 milyon metrekareye yakın park alanı inşa ettik. Çocuk oyun gruplarımızı zeminleri epidyen ile kaplanıyor. Kelebekler Vadisi parkı bugüne kadar Konya’nın en büyük parkı idi ama Sille Barajı ile bu rekorunu devretti. Çiçek bahçemiz de Türkiye’nin marka işlerinden biri oldu. Hizmette öncü olduk. En kısa sürede Selçuklu Kongre Merkezi de tamamlanacak. Sille Himmet Ölçmen Barajı’nda bulunuyoruz. Burası 8 yıllık bir emeğin sonucu. Göreve başladığımızdan beri bu barajı devralmak için DSİ ile görüşmeye başladık. 2011 yılı sonuna doğru bir protokol ile etrafının düzenlenmesi Belediye’ye görev olarak verildi. 1 milyon 985 bin metrekarelik alanda bir düzenleme yapıldı. Şimdiye kadar 21 milyon TL harcama yapıldı. Bu 30 milyonu bulacak” ifadelerine yer verdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN RESİMİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ)

2018 MAYISTA RESMİ AÇILIŞ

“Yürüyüş yollarımız, piknik, mesire alanlarımız ile, çocuk oyun alanları ile Sille Barajı Konya’nın yeni değerlerinden biri olacak” diyen Altay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada bir tekne gezintisi imkanına kavuştuk. Belki Konya’ya bir deniz getiremedik ama buraya gelenler tekne ile gezdiğini anlatabilecek. Burası Konya topografyasının dışında bir hediyedir. Eksiklerinin tamamlanması ile 2018 yılı mayıs ayında resmi açılışı yapılacak. Yaz aylarında kullanıma engel olmamak için kullanıma açtık. Konyalı hemşehrilerimizi Sille Barajı’na pikniğe, çay kahve içmeye, göl kenarında oturmaya davet ediyorum. Burada şu an 2 milyon metreküp su var. Tam dolu olduğunda 2,5 milyon metreküp su oluyor ve 221 bin metrekare yüzey alanına kavuşuyor. İşletmesini biz yapacağız. Alana araçla giriş yasak. Girişte sadece otopark ücreti olarak 5 TL ücret alıyoruz. Bunun dışında bir ücret yok. Vatandaş gelerek burada piknik yapma imkanına sahip. Golf araçları ve servis araçları ile kapıdan servisler var. 4 milyon TL bedelle Türkiye’nin en uzun çocuk kaydırağını yapacağız. Kelebekler Vadisi’ndeki macera parkına benzer bir park olacak. Ağaçlandırma eksikleri var. Su oyunları ile ilgili yapılacaklar var.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri