Silifkeli Domates Üreticileri Sezondan Umutlu

Mersin’in Silifke ilçesinde birinci ekiminin hasadını almaya başlanan Atayurt Mahallesi sakini domates üreticileri ilk hasadı yaparken, bu sezon domatesten umutlu olduklarını belirtti. Yayla domateslerinin sona ermesiyle birlikte çıkan birinci...

Mersin’in Silifke ilçesinde birinci ekiminin hasadını almaya başlanan Atayurt Mahallesi sakini domates üreticileri ilk hasadı yaparken, bu sezon domatesten umutlu olduklarını belirtti.

Yayla domateslerinin sona ermesiyle birlikte çıkan birinci ekim örtü altı domatesinden ilk 600 kilo hasat yapan üretici Ali Köristan, serasından 8-10 ton arasında ürün beklediğini belirtip, şuan için fiyatların 1 ila 1.5 TL civarında gittiğini, fiyatın böyle seyretmesi halinde domates üreticisinin para kazanma şansının bulunduğunu belirtti. Atayurt’ta ilk hasat yapan kişiler arasında olan Üretici Köirtan, yayla domatesi sona erdi. Yine de yatağa alınan domatesler var. Aracılar oradan düşük fiyata domates alıyor bizim endişemiz hasadına yeni başladığımız ürünümüzün fiyatının düşmemesi. Böyle giderse domates para edecek inşallah bizlerinde yüzü gülecek." dedi.

Girdi maliyetlerinin çok olduğunun altını çizen üretici Köristan, devlet yetkililerinden de girdi maliyetlerinin biraz daha düşürülmesi yönünde oldu.

Şu anda yurtiçine gönderdikleri ürünlerini hasadın çoğalmasıyla birlikte ihracata gönderilirse fiyatların aşağı düşmeyeceğini, fakat ihracatta sıkıntı olursa fiyatın düşeceğinden endişe ettiklerini de sözlerine ekledi.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre ise Silifke genelinde bu yıl 3 bin 280 dekarı örtü altında olmak üzere toplamda 18 bin dekar alanda domates dikimi yapıldığı, bu dikimden ise 180 bin ton ürün beklendiği öğrenildi. Üretilen domateslerin yaklaşık 20 bin tonunun ihracata gittiği kaydedildi.

Ayrıca bu ay sonuna kadar hasat edilen ürün miktarının artacağını, Rusya başta olmak üzere talebe göre ihracatın başlayacağı öğrenildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri