Silifke'de Turizm Haftası Kutlandı

Bu yıl 38'ncisi kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri Silifke'de düzenlenen törenle başladı.

Bu yıl 38'ncisi kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri Silifke'de düzenlenen törenle başladı.

Turizm Derneği Başkanı Ahmet Tarlacı, Göksu Otel yanındaki törenin açılışında yaptığı konuşmada, Silifke'nin turizm potansiyelinin çok geniş olduğunu kaydetti. Silifke'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin denize girmenin yanında tarihi ve doğa güzellikleri görme imkanı bulduklarının altını çizen Tarlacı, gelen turistlerin memnun ayrılması için de onlara aile sıcaklığını yaşatmak gerektiğini belirtti.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar da Silifke ve çevresinin kültürel ve arkeolojik zenginliğe sahip olduğunu söyledi. Damatlar, "Silifke turizmde iddialıdır, bunun için turizm pastasından en iyi payı alması için elden gelenin yapılacağına, bu kararlılığın bulunduğuna inanıyorum. Turizmi şöyle düşünelim; bütün bir ülkenin tek yürek olmasını, tek bir nabız halinde atmasını sağlayan bir araçtır. Yani turizm sayesinde ülkenizin güzelliklerini görüyorsunuz. Ne kadar güzel bir ülkede yaşıyorum diyorsunuz. O ülkede yaşayan kardeşlerimizin şivelerini kültürlerini öğreniyoruz. Bacasız sanayi milli gelirden büyük bir pay alıyor. İnşallah ilçemizin de bu pastadan büyük payı alması için herkese düşen görev neyse biz de elimizden geleni yapacağız. Haftamızın hayırlı uğurlu olmasını, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir turizm sezonu mutlu bir yıl bitirmenizi diliyorum.” dedi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise doğanın Silifke’ye yeteri kadar cömert davrandığını, denizi, doğası ve tarihi güzellikleriyle adeta bir cennette yaşadıklarını söyledi.
Başkan Turgut, sözlerine şöyle devam etti: “İçerisinde bulunduğumuz mekân bile bir turizm cenneti nasıl bir cennet köşede yaşadığımızı hepimiz çok iyi biliyoruz. Tabi bunların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Biz belediye olarak üstümüze nasıl bir yük sorumluluk düştüğünün farkındayız. Başkan olduğumuz gün rozetimizi çıkarttık. Biz bütün Silifke’nin belediye başkanı, belediyesi olacağız. Yalnız Büyükşehir Yasası'yla beraber oturması gereken bir sistem var. 9 belediye varken şimdi 1'e indi. Bütün beldelerin tasfiyesi var. Bir bütçe oluşturulması gerekiyor. Bir sistem oturması için de biraz zaman gerekiyor. Yani bu vesileyle hizmetlerin karşısında ben hizmetlerin başlaması ve hissedilmesi açısından zamana ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum.”

Silifke Turizm Derneği Başkanı Ahmet Tarlacı’nın yağlı boya resim sergisi ve Aytaç Kurtuba’nın fotoğraf sergisinin gezilmesiyle Turizm Haftası açılışı sona erdi. Silifke’nin tarihi ve turistik değerlerini yansıtan sergiler hafta boyunca ziyaretçilerini bekliyor olacak.
Turizm Haftası kutlaması çerçevesinde Tol Turizm sponsorluğu ve Selçuk Üniversitesi Taşucu MYO koordinasyonu ile 19 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek Silifke ve çevresini kapsayan gezi programı, 21 Nisan Pazartesi günü ise Taşeli Kültür ve Sanat Derneği tarafından Silifke Belediye Kültür Merkezi’nde Türk halk müziği konseri ile etkinlikler tamamlanmış olacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri