Şili Türk Dostluk Derneği İftarda Buluşturdu

Türk eğitim gönüllüleri ve girişimcileri tarafından kurulan ve 2005 yılından beri Şili'de faaliyet gösteren Katarata Şili-Türk Dostluk ve Eğitim Derneği başkent Santiago ve İquique (İkike) şehirlerinde diyalog iftarları düzenledi.

Türk eğitim gönüllüleri ve girişimcileri tarafından kurulan ve 2005 yılından beri Şili'de faaliyet gösteren Katarata Şili-Türk Dostluk ve Eğitim Derneği başkent Santiago ve İquique (İkike) şehirlerinde diyalog iftarları düzenledi.

Türkiye'nin Santiago Büyükelçisi Sayın Hayati Güven'in şeref konuğu olarak katıldığı iftarlara milletvekilleri, belediye başkanları, akademisyenler, medya mensupları, Katolik, Protestan ve İslam toplumu dini liderleri, kanaat önderleri ve Şili'de bulunan çeşitli yabancı misyon şefleri iştirak etti.

Misafirlere yaptığı hoş geldiniz konuşmasına Yunus Emre'nin sevgi ve kardeşlik dizeleriyle başlayan dernek başkanı Sadi Şen ellerine geçen her fırsatı kültürler arası diyalog, hoşgörü ve kaynaşma adına kullandıklarını belirtti. Konuşmasında, kendisini insanlık sevgisine ve dünya barışına adamış Fethullah Gülen Hocaefendi'nin düşünce ve sözlerine de atıfta bulunan Şen, bu düşüncelerin kendilerine ilham kaynağı olduğunu ve bir gün hepimizin tüm insanlığı içine alabilecek genişlikte gönüllere sahip olması temennilerini dile getirdi.

Türkiye Santiago Büyükelçisi Hayati Güven konuşmasında, Ramazan ayının af ve hoşgörü ayı olduğunu ve gönüllerin sevgi ve hoşgörüyle kaynaşmasına vesile olması temennisinde bulundu. Diyalog iftarını düzenleyen Katarata Derneğine teşekkür eden Büyükelçi Güven, bu derneğin Şili'de faaliyet gösteren tek Türk sivil inisiyatifi olduğunu ve derneğin yaptığı eğitim, kültür, insanı yardım ve diyalog faaliyetlerinden çok memnun kaldığını belirtti.

Diyalog iftarına katılan Protestan Evancelik Kiliseleri Başpiskoposu Eduardo Duran Castro açıklamasında bu iftar vesilesiyle oluşturulan diyalog ve hoşgörü atmosferinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başpiskopos Duran, Katarata Derneğinin diyalog adına yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını ve bu çalışmalara katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri