Silah Tüccarına Vergi Kaçakçılığından 6,5 Yıl Hapis Cezası

Almanya’nın ünlü silah tüccarlarından Karlheinz Schreiber hakkında uzun süredir devam eden dava nihayet sonuçlandı.

Almanya’nın ünlü silah tüccarlarından Karlheinz Schreiber hakkında uzun süredir devam eden dava nihayet sonuçlandı. Augsburg Eyalet Mahkemesi, 9,7 milyon Euro vergi kaçırdığı gerekçesiyle Schreiber’e 6,5 yıl hapis cezası verdi.

Schreiber, kararı Federal Mahkeme’ye şikayet edeceğini duyurdu. Mahkeme, Schreiber’in Kanada’da tutuklu kaldığı üç yılın verilen cezadan düşürüleceğini ve ev hapsinde tutulacağını açıkladı.

Söz konusu davada savcılık Schreiber için 10 yıl 3 ay hapis cezası isterken, 79 yaşındaki eski silah tüccarının avukatları ise beraat talep etti. Savcılık, davalının toplam 7 milyon Euro vergi kaçırdığını ve muhafazakar politikacı Ludwig Holger Pfahls’a rüşvet verdiğini iddia etmişti.

Alman ve Kanada vatandaşı hakkındaki rüşvet iddiası zaman aşımından düşerken, savunma avukatları davanın uzun sürdüğü ve bu süreçte tutukluluk hali, sağlık durumu gibi gerekçelerle hapis cezasında hafifletme talep etti.

90'lı yıllarda patlak veren Hıristiyan Demokrat Parti'ye bağış skandalında da kilit rol oynayan Schreiber, ilk önce sekiz yıl hapiz cezasına çarptırılmıştı. Ancak daha sonra Federal Mahkeme kararı bozmuştu.. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri