Şike operasyonu başladı: 28 gözaltı

Şikede kumpas iddialarına ilişkin İstanbul merkezli olmak üzere 8 ilde eş zamanlı operasyonlara başladı.

İstanbul merkezli 28 ilde 2011 yılındaki “şike” operasyonunu gerçekleştiren emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda adrese operasyon düzenledi. 52 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartılan operasyon kapsamında şu ana kadar 28 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında eski Kanal D muhabiri Ekrem Açıkel ile eski polis müdürü Mutlu E. de bulunuyor. Operasyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne (2011) bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdi. Süreç, 2014 yılında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu üzerine başladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekill Fuzuli Aydoğdu’nun talimatı doğrultusunda harekete geçen Organize Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2 yıl boyunca, geniş çaplı bir soruşturma yürüttü. Büyük bir gizlilik içerisinde yapılan soruşturma dün gece, sonuçlandı.

Neyle suçlanıyorlar?

Vatan Caddesi’ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınacak olan şüpheliler, “Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek”,  “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak”, “Haberleşmenin Gizliliğini İhlal”, “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal”, “Soruşturmanın Gizliliğini İhlal” ve “İftira” ile suçlanıyorlar.

Gözaltı listesinde olduğu iddia edilen isimler şöyle:

• KPSS soruşturmasında da adı geçen Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan

• Fethullah Gülen’in avukatı Orhan Erdemli

• Ergenekon, Balyoz, Casusluk, Odatv ve Şike gibi operasyonları yöneten emniyet müdürleri Nazmi Ardıç, Tufan Ergüder, Mutlu Ekizoğlu ve Yurt Atayün gibi emniyet müdürlerinin avukatlığını yapan avukat Cemalettin Mutlu (Şike Davası’ndaTrabzonspor eski Başkanı Sadri Şener’in de avukatıydı)

• Eski Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Karakuş (Aynı zamanda TFF eski Tahkim Kurulu üyesi)

• Mutlu Ekizoğlu (Şike operayonunu gerçekleştiren eski Organize Suçlar Şubesi Müdürü)

• Ekizoğlu’nun o dönem yardımcılığını yapan şube müdür yardımcısı Ahmet Davulcu

• Eski Organize Suçlar Şubesi Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri İbrahim Emre (Ergenekon soruşturmasında Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün İzmir’de Zekeriya Öz ile birlikte tanık olarak ifadesini alan isim)

• Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri